Köylüler Açlık Grevine Başladı - Son Dakika
Yerel

Köylüler Açlık Grevine Başladı

Köylüler Açlık Grevine Başladı

Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Yeniceşıhlar köyüne taş ocağı kurulmasını günlerdir protesto eden köylüler, şimdi de açlık grevine başladı.

05.05.2014 18:15

Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Yeniceşıhlar köyüne taş ocağı kurulmasını günlerdir protesto eden köylüler, şimdi de açlık grevine başladı.

Köylerine kurulan taş ocağından rahatsız olan ve doğaya zarar verdiği gerekçesiyle günlerdir taş ocağının açılmasını protesto eden Yeniçeşıhlar köyü sakinleri, son olarak açlık grevine başladı. Bölgeden bir an olsun ayrılmayan ve çadır kurarak, "Köyümüz için açlık grevindeyiz" yazısı yazan köylüler, bugün de taş ocağının yolunu kapattı. Günlerdir yolda oturma eylemi yapan köylüler, Mudurnu Jandarma Bölük Komutanı Ali Arlı konuştu. Arlı'nın köylülerle konuşup olayı tatlıya bağlama isteği yanıtsız kaldı. Köylülerin bulunduğu alana gelen işletme sahipleri vatandaşlarla konuştu. Vali Ahmet Zahteroğulları'ndan randevu alacaklarını söyleyen köylüler, bütün hanelerden imza toplayacaklarını dile getirdiler.

Köylüler, taş ocağında faaliyetler durana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ve validen köyde inceleme yapılması için heyet isteyeceklerini belirttiler. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köylüler Açlık Grevine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement