Köylüler Göçünce Yalnız Kalan İmam Başka Köye Tayin Edildi - Son Dakika
Güncel

Köylüler Göçünce Yalnız Kalan İmam Başka Köye Tayin Edildi

Köylüler Göçünce Yalnız Kalan İmam Başka Köye Tayin Edildi

Sivas'ın Akıncılar İlçesi'ne bağlı Kayı Köyü sakinleri, kış nedeni ile göç edince, köyde cami imamı Yusuf Orak'tan başka kimse kalmadı.

12.11.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Akıncılar İlçesi'ne bağlı Kayı Köyü sakinleri, kış nedeni ile göç edince, köyde cami imamı Yusuf Orak'tan başka kimse kalmadı. Bunun üzerine tayinini isteyen imam Orak'ın başka bir köye ataması yapıldı.

Akıncılar'a 16 kilometre uzaklıkta bulunan 40 haneli, okulu ve sağlık ocağı bulunmayan Kayı Köyü'nde yaz aylarında oturan 35 kişi, havaların soğumasıyla birlikte ilçe merkezine döndü. En son Muhtar Abdurrahman Coşkun da köyden ayrılarak kışı geçirmek üzere Akıncılar'a yerleşti. Köyde sadece cami imamı Yusuf Orak ile eşi ve 3 çocuğu kaldı. Cemaat kalmayınca camide tek başına ibadet yapan Yusuf Orak, suyunun da akmadığını belirterek tayinini istedi. Bu olayın ardından Akıncılar Kaymakamı Yaşar Kemal Yılmaz bugün köye giderek incelemelerde bulundu. Bütün evlerin boş durumda olduğu köyde imam Yusuf Orak ile görüşen Kaymakam Yılmaz, muhtarı da köye çağırdı. Köye gelen Muhtar Abdurrahman Coşkun ile birlikte köyün su deposu kontrol edildi. Depoda su olmadığı için imamın kullandığı şebeke suyunun da akmadığı tespit edildi.

Muhtar Coşkun, havaların soğuması nedeni ile köyde kimsenin kalmadığını belirterek, "Kimse kalmayınca ben de ilçe merkezindeki evime gidiyorum. Köyde sadece imam ve ailesi kaldı. Köylüler burdayken de zaten camiye sadece cuma günleri gidiyordu. İmam ve ailesi de zaten köyden gitmek istiyorlardı" diye konuştu.

Köyde genç nüfusun bulunmadığını, yaşlıların da burayı yazlık olarak kullandığını belirten Coşkun, bu nedenle imama da gereksinim kalmadığını ifade etti.

BAŞKA KÖYE GÖNDERİLDİ

Kaymakam Yaşar Kemal Yılmaz'ın incelemesinin ardından köyde kimse bulunmaması, cemaat yokluğu ve su sorunu nedeni ile imamın tayini İlçe Müftülüğü aracılığı ile yine Akıncılar'a bağlı 100 haneli Geyikpınar Köyü'ne yapıldı. İmam Yusuf Orak'ın yarından itibaren yeni görev yerine gideceği öğrenildi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köylüler Göçünce Yalnız Kalan İmam Başka Köye Tayin Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement