Köylülere Hayvancılık Konusunda Eğitim - Son Dakika
Yerel

Köylülere Hayvancılık Konusunda Eğitim

Köylülere Hayvancılık Konusunda Eğitim

İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, köylülerin tarım ve hayvancılık konularında bilinçlendirilmesi amacıyla başlattıkları eğitime devam ediyor.

13.04.2015 12:46  Güncelleme: 13:00

İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, köylülerin tarım ve hayvancılık konularında bilinçlendirilmesi amacıyla başlattıkları eğitim etkinlikleri devam ediyor.

Şimdiye kadar bir çok köyde gerçekleşen bilinçlendirme eğitimlerinin sonuncusu İzmit'e yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Şahinler köyünde yapıldı. Belediyenin Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkililerinin Şahinler Köyü Muhtarı İlhan Demir ile yaptıkları ön görüşme sonunda eğitimin hayvancılık alanında olması istendi. Köydeki geçim kaynağının ağırlıklı olarak hayvancılık olduğunu dikkate alan İzmit Belediyesi, Tarım İlçe Müdürlüğü ile ortaklaşa bir program düzenledi.

Köy kahvesindeki eğitim programında Tarım İlçe Müdürlüğü'nden Veteriner Hekim Muhtar Koçak, buzağı bakım ve beslemenin önemini anlatarak, buzağıların hayvancılık yapan aileler için öneminden bahsetti. Koçak, buzağılar için kolostrumun (ağız sütü) çok önemli olduğunu, yeni doğan bir hayvanın bağışıklık sisteminin gelişmesi için ağız sütü verilmesi gerektiğini ifade etti. Tarım İlçe Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Esin Sezgin ile İzmit Belediyesi yetkililerinin de hazır bulunduğu etkinlikte köylülerin konuyla ilgili soruları da cevaplandırıldı. Şahinler köyü sakinleri etkinlik için Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve emeği geçenlere teşekkür etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köylülere Hayvancılık Konusunda Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement