Kozluk'ta kömür yakıtlı termik santral kurulmak istenmesi - - Son Dakika
Güncel

Kozluk'ta kömür yakıtlı termik santral kurulmak istenmesi -

Kozluk\'ta kömür yakıtlı termik santral kurulmak istenmesi -

Terme ilçesinin Kozluk Mahallesi'nde doğalgaz çevrimli termik santralin ardından kömür yakıtlı termik santral kurmak isteyen firmanın düzenliği toplantıda arbede yaşandı.

14.08.2014 22:09

Terme ilçesinin Kozluk Mahallesi'nde doğalgaz çevrimli termik santralin ardından kömür yakıtlı termik santral kurmak isteyen firmanın düzenliği toplantıda arbede yaşandı.

Bölgede, Avusturyalı bir firma tarafından kurulan doğalgaz çevrimli termik santralinin ardından şimdi de aynı firma tarafından bölgeye kömür yakıtlı termik santral yapılmak istenmesi bölge halkının ve çevrecilerin tepkisine yol açtı.

Şirket yetkilileri tarafından Kozluk İlkokulu salonunda düzenlenen ÇED toplantısına katılan çevre örgütleri ve bölge halkı santral yapımına karşı çıktıklarını belirterek tepkilerini dile getirdi.

Toplantıda çıkan arbedeye jandarma ve çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Firma yetkilileri ise toplantı salonundan ayrıldı.

Toplantıya katılan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, yaşanan gelişmelerin ardından yaptığı açıklamada, "Bugün Kozluk'ta düzenlenmek isteyen ÇED toplantısı maalesef yapılamadı. Yapılamamasının nedeni, insanlar yeteri kadar bilgilendirilmediği için tepkilerini gösterdiler. Bu santralle ilgili belediyemizden ne bir bilgi alındı ne de bir bilgi verildi. Bu santralden Valimizin, Büyükşehir Belediye Başkanının bir bilgisi yok. Biz misafiri başımızın üstünde taşırız. Buraya misafir diye gelen insanlar kapıdan değil de bacadan gelirse böyle misafir olmaz" dedi.

Santralin adının "Umut" koyulduğunu belirten Kul, sözlerine şöyle devam etti:

"Birilerinin umudu birilerinin umutsuzluğu olmasın. Burası organik tarımın, turizmin merkezi olmaya aday bir yer. Böyle bir yerde bu santral bilimsel olarak da mümkün değil. Burada bütün siyasi partiler ve çevre örgütleri var. Ve hiç kimse burada böyle bir santralin kurulmasını istemiyor. Bir arbede yaşandı. Bu insanlar bilgilendirilmediği için oluşan sinirden kaynaklı. Halka rağmen bir şeyin yapılacağını düşünmüyorum. İnşallah atılan yanlış adımdan dönülür. Keşke önce bizleri bilgilendirseydiler. Kapıdan değil bacadan girersen ne yazık ki böyle oluyor."

Kul'un açıklamasının ardından Terme Çevre Platformu üyeleri "Enerji üretimine evet, fosil ile enerji üretimine hayır" yazılı dövizler taşıyarak yürüdü.

-Terme Belediye Başkanı Şenol Kul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kozluk'ta kömür yakıtlı termik santral kurulmak istenmesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement