KPSS'de Kullanılan Kırtasiye Ürünleri, Köylerdeki Okullara Dağıtılacak - Son Dakika
Yerel

KPSS'de Kullanılan Kırtasiye Ürünleri, Köylerdeki Okullara Dağıtılacak

KOGDER gönüllülerince KPSS'ye giren adaylardan toplanan 5 bin kalem, 2 bin silgi ve kalemtıraş, köylerdeki okullarda eğitim gören öğrencilere ulaştırılacak.

28.09.2014 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köy Okulları Gönül Köprüsü Derneği (KOGDER) gönüllülerince Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) giren adaylardan toplanan kırtasiye ürünleri, köylerdeki okullarda eğitim gören öğrencilere dağıtılacak.

İki gün boyunca kentteki 15 okulda stant açan 40 gönüllü, adaylara dağıtılan 2 kalem, silgi ve kalemtıraşları topladı. Adaylardan temin edilen 5 bine yakın kalem, 2 biner silgi ve kalemtıraş, paketleme işleminin ardından köylerdeki okullarda okuyan öğrencilere ulaştırılacak.

KOGDER Başkanı Kıvanç Mehmet Balcı, AA muhabirine, 2011-2012 yıllarında bir köy okulunun birleştirilmiş sınıfında vekil öğretmenlik yaptığını belirterek, köy koşullarında eğitimin güçlüklerine tanıklık ettiğini söyledi.

Zorlu koşullarda eğitim gören öğrencilerin eğitim hayatına küçük de olsa katkı sağlamak amacıyla dernek kurduklarını ifade eden Balcı, şöyle konuştu:

"Bu çocuklar 1-1,5 kilometre yürüyerek okullarına geliyor. Aynı zamanda sınıfları sobalı olduğu için kış şartları onlar için olumsuzluk oluşturuyor. Kırtasiyeler de merkezlerde olduğu için kalem, silgi ve kalemtıraş gibi ihtiyaçlarına ulaşmaları çok zor. Onların bu ihtiyacına cevap verebilmek için böyle bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmaya katılmaları için sosyal medya üzerinden de arkadaşlarımızı örgütlüyoruz. 40 arkadaşımızla 15 okulda stant açtık. 5 bine yakın kalem topladık. Artık, topla tüfekle savaş dönemi bitti, cehaletle savaşmamız lazım."

Dernek üyelerinden Gökhan Bağlan da aktivitelerinin KPSS ile sınırlı olmadığını dile getirerek, ALES ve diğer sınavlarda da stant açtıklarını anlattı.

Sınavdan çıkan adayların talep etmeksizin, kırtasiye ürünlerini bağışlamalarının kendisini çok mutlu ettiğini belirten Bağlan, "Köy çocukları için böyle bir şeye vesile olmaları çok güzel. Bizi devamlı görüyorlar stant başında, alıştılar o yüzden. Ben şehirde okudum, köy çocukları çok zor şartlarda okuyor. Devletimiz, kitaplarını dağıtıyor. Biz de diğer ihtiyaçlarına bir nebze olsun katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çok uzak yollardan gelerek okumaya çalışan çocuklarımız var. Onlar için küçük bir mutluluk kaynağı olabiliyorsak ne mutlu bize" diye konuştu.

Üyelerden Nuray Tıraş da köyde okuduğunu kaydederek, köylerdeki çocukların her imkana anında ulaşamadıklarını vurguladı.

Bu zorlukları bildiği için çalışmayı duyduğunda çok duygulandığını ve tereddütsüz ekibe katıldığını aktaran Tıraş, "Sınavlarda çocuklar için kalem ve diğer malzemeleri topladık. Onlar için bunu yapmak beni çok mutlu etti. Köyde okuduğum için bunun nasıl bir şey olduğunu, bundan nasıl mutlu olacaklarını çok iyi biliyorum. Bunları kısa zamanda onlara ulaştıracağız inşallah" ifadesini kullandı. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel KPSS'de Kullanılan Kırtasiye Ürünleri, Köylerdeki Okullara Dağıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement