Kto Başkanı Hiçyılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kto Başkanı Hiçyılmaz Açıklaması

Kto Başkanı Hiçyılmaz Açıklaması

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Basında Sansürün Kaldırılış Yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulundu.

23.07.2014 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Basında Sansürün Kaldırılış Yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulundu.

Basında Sansürün Kaldırılışı'nın 106. Yıldönümünün kutlandığını ifade eden Hiçyılmaz; "24 Temmuz 1908 tarihi, basın tarihi açısından çok önemli bir yere sahiptir. Basında sansürün kaldırılarak daha özgür ve gerçekçi yayın yapılmasının sağlanmaya başladığı bu tarih çok önemlidir." dedi.

Basının, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma gibi çok önemli görevleri olduğunu belirten Hiçyılmaz, "Basın halkın gözü, kulağı ve sesidir. Halkın gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde basın organları etkili bir araçtır" diye konuştu.

Yerelde basınının nasıl ağır ve güç koşullar altında bulunduğunu ve ne tür zorluklarla mücadele ederek ayakta kalabilme başarısı gösterdiğini herkesin bildiğini ifade eden Hiçyılmaz, yerel basının güçlü olmasının, görevini rahat bir ortamda ve güven verici biçimde yerine getirecek imkanlara kavuşmasının, tüm basının kazancı olacağını vurguladı.

Hiçyılmaz; "Kayseri basını da, kamu yararını gözeterek, tarafsız ve doğru habercilik anlayışını benimsemiştir. Basın kuruluşlarımız kamuoyunu bilgilendirme görevini etik ilkelerden ödün vermeden yerine getirmektedir. Gece-gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarının basın bayramını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Görevi başında hayatını kaybeden basın mensuplarımızı da saygı ve rahmetle anıyorum." şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kto Başkanı Hiçyılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement