Ktso Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Topçu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ktso Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Topçu Açıklaması

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Topçu, çeltik üreticilerinin bu yıl iyi bir hasat dönemi beklediğini bildirdi.

30.08.2015 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Topçu, çeltik üreticilerinin bu yıl iyi bir hasat dönemi beklediğini bildirdi.

Topçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli çeltik bölgeleri arasında yer alan İpsala ilçesindeki çeltik üreticisi üyelerini iş yerlerinde hasat öncesi ziyaret ettiklerini belirtti.

Bölgede üretimin arttırılması, pirincin paketleme ile pazarda bölge markası olarak daha geniş alanlar bulması ve hasat döneminde karşılaşılan sorunlar ile ilgili üyelerinden bilgi aldıklarını aktaran Topçu, çeltik üreticilerinin bu yıl iyi bir hasat dönemi beklediğini dile getirdi.

Gıda, tarım ve hayvancılık dünya üzerindeki önemli sektörlerden olduğunu kaydeden Topçu, şöyle konuştu:

"Tarımın ülke ve bölge ekonomisine ne kadar kıymet verdiğini görüyoruz. Tarımın önümüzdeki süreçte Hamzadere Barajı ile birlikte zenginleşmesine katkı sağlayacağının kanaatini yaşıyoruz. Bu anlamda çeltik üreticilerimiz bölgeleri için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Bu noktada tarım ile ilgili gelişmeleri, tüm sivil toplum örgütlerimiz, siyasilerimiz ve bürokratlarımızla masaya yatırmalı ve tarımın geleceği ile ilgili çalışmalar ve planlamalar yapmalıyız. Bunun bir örneğini Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı ile gerçekleştirdik. Nihai rapor sonucunda bölgemizin tarım konusunda çok daha bilinçli ve daha fazla katma değer üreten bir yapıya taşınacağına hep birlikte şahit olacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ktso Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Topçu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement