Ktü'de Metehan İçin Yürüyüş - Son Dakika
Güncel

Ktü'de Metehan İçin Yürüyüş

Ktü\'de Metehan İçin Yürüyüş

Trabzon'da karşıt görüşlü öğrencilerin saldırısı sonrasında beyin kanaması geçiren ve hastanede yaşam savaşı veren üniversite öğrencisi Metehan Tuna Göre için Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) protesto yürüyüşü yapıldı.

01.10.2014 14:36

Trabzon'da karşıt görüşlü öğrencilerin saldırısı sonrasında beyin kanaması geçiren ve hastanede yaşam savaşı veren üniversite öğrencisi Metehan Tuna Göre için Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) protesto yürüyüşü yapıldı.

KTÜ Öğrenci Kolektifi gurubu öğrencieri, başına aldığı darbeler nedeniyle beyin kanaması geçirdikten sonra kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi süren Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi Metehan Tuna Göre için protesto yürüyüşü düzenledi. Makine bölümü önünde toplanan yaklaşık 80 öğrenci, olayla ilgili olarak üniversite yönetimi ve polisi suçlayarak, rektörlük binasına kadar yürüdü. 'Mete yaşayacak, çeteler üniversiteden defolacak'  pankartı açan grup, "KTÜ faşizme mezar olacak" ve "Öğrenci Derneği kapatılsın" sloganları attı.

MÜCADELE EDECEĞİZ

Grup adına basın açıklamasını okuyan Gizem Pehlivan, "Üniversite içinde yıllardır yaşanan bu saldırıların baş aktörü olan KTÜ Öğrenci Derneği derhal kapatılmalıdır. Üniversitelinin canına kast eden bu üç saldırganın üniversiteyle ilişiği kesilmelidir. Bizler biliyoruz ki bu saldırı ilk değil ama son olması için mücadele edeceğiz. Faşizme ve gericiliğe karşı mücadele edeceğiz" dedi.

REKTÖRLÜĞE DELİL VERMEK İSTEDİLER

Açıklama sonrası grup söz konusu saldırıyı gerçekleştiren öğrenciler ve mensubu olduğu dernek hakkında üniversite tarafından soruşturma açılması için, içinde CD ve dosyalardan oluşan bir takım delilleri rektörlüğe vermek istedi. Ancak rektörlüğe giren ama muhattap bulamamaktan yakınan gruptan bazı öğrenciler rektörlük önünde bekleyişe başladı. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ktü'de Metehan İçin Yürüyüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement