Kuaförlerden Engelliler İçin Örnek Proje - Son Dakika
Güncel

Kuaförlerden Engelliler İçin Örnek Proje

Kuaförlerden Engelliler İçin Örnek Proje

Elazığ’da bir araya gelen bir grup kuaför, zihinsel engelliler ve yatağa bağımlı yaşayanlara, hazırladıkları proje çerçevesinde evlerinde ücretsiz tıraş hizmeti verecek.

29.01.2016 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da bir araya gelen bir grup kuaför, zihinsel engelliler ve yatağa bağımlı yaşayanlara, hazırladıkları proje çerçevesinde evlerinde ücretsiz tıraş hizmeti verecek.

Elazığ'da kuaförlük yapan Erhan Coşkun ile birlikte yola çıkan, aralarında kadınların da bulunduğu 10 kuaför, zihinsel ve bedensel engellilere evlerinde hizmet edebilmek için proje hazırladı. Bir araya gelen kuaförler, projelerine destek bulmaları halinde kentte bulunan ve evlerinden çıkamayan zihinsel, bedensel engelliler ile yatağa bağımlı yaşayan hastalar olmak üzere tamamının her türlü tıraşlarını ücretsiz olarak yapacak.

Zihinsel engelli ve down sendromluları iş yerinde arkadaşları ile ücretsiz olarak tıraş eden kuaför Coşkun, amaçlarının evde hizmet içerikli sosyal projelerine dikkat çekmek olduğunu kaydetti. 25 yıldır kuaförlük yapan Erhan Coşkun, "Engelliler için bir proje hazırladım. Bu kardeşlerimizde amacımız ücretsiz ve ömür boyu bir hizmet vermek.Bunun içinde bir ekip oluşturduk. Yatalak olan hastalar içinde evlerine gidip hizmet vermek istiyoruz. Engelli kardeşlerimizin tıraş olmak için zor olan bölgeleri var. Projemizin desteklenmesi için Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ve Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'dan da destek bekliyorum. Bu proje bizim için çok önemli. Çünkü her insan engelli adayıdır" dedi.

TIRAŞ ETTİĞİ ENGELLİDEN ETKİLENDİ

Coşkun, "Zamanın birinde bir engelli kardeşimizi tıraş ettim. Tıraş ederken bana bazı kuaförlerin ilgi ve alaka göstermediklerini, benim ilgi ve alaka gösterdiğimi söyledi ve çok mutlu olduğunu hissettim. Bana engelli kardeşimiz, 'kendimize ait bir kuaförümüz olabilir mi' dedi. Bende ona sizin için bu proje gerçekleştirip hayata sokacağımı ve bunun içinde mücadele vereceğimi söyledim. Daha sonra arkadaşlarıma danışıp istişare yaptık. Birlikte yola çıktık. Kış olduğundan engellilerimiz dışarıya çıkamıyorlar. İhtiyaçlarının giderilmesi için evde daha rahat tıraş oluyorlar. Biz eve gittiğimiz zaman da engelli kardeşlerimiz daha çok mutlu oluyorlar. Tabi bunun yaşlısı, genci ve yatalak olanları var. Buna da biz böyle bir çözüm ürettik. Tabi evlere beyaz önlükle gittiğimizde bizi doktor zannediyorlar. İğne yapacağımızı zannediyorlar. Biz onlara doktor değil de kuaför olduğumuzu ve onların tıraşlarını yapacağımızı söylüyoruz" diye konuştu.

EVDE KUAFÖRLÜK HİZMETİ VERİYORLAR

Doğuştan fiziksel engelli ona ve iki ayağını kullanamayan Mehmet Deniz'de evde kuaförlük hizmeti alanlardan bir tanesi. Deniz, "Ben berbere gidemediğim için Erhan abi beni evde ücretsiz tıraş ediyor. Benim durumumda olup da berbere gidemeyen arkadaşlarım var. Erhan abi hem bizi tıraş ediyor hem de bizimle sohbet ediyor. Bende bundan çok mutlu oluyorum" ifadelerinde bulundu.

Oğlunun fiziksel engelli olduğunu ve kışın kuaföre götürmekte zorlandığını dile getiren anne Atiye Deniz ise "Evde böyle hizmet verilmesinden mutluluk duydum. Devlet büyüklerimizin yardımını bekliyorum. Bu desteği istiyorum. Bütün fiziksel engelliler rahat ederler. En azından kış günü evlere hizmet verilmesi daha iyi olur" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuaförlerden Engelliler İçin Örnek Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement