Küçükçekmece Belediyesi'nden Suriyelilere İstihdam Fırsatı - Son Dakika
Güncel

Küçükçekmece Belediyesi'nden Suriyelilere İstihdam Fırsatı

Küçükçekmece Belediyesi\'nden Suriyelilere İstihdam Fırsatı

Suriyeli mültecilere istihdam fırsatı sunan Küçükçekmece Belediyesi, 100 kişiyi çeşitli firmalarda işe yerleştirdi.

19.06.2014 09:55

Suriyeli mültecilere istihdam fırsatı sunan Küçükçekmece Belediyesi, 100 kişiyi çeşitli firmalarda işe yerleştirdi.

Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde hizmet veren İstihdam Masası, ilçedeki Suriyeli mültecilerin istihdamına yönelik yaptığı sosyal projeyle adından söz ettiriyor.

Türkiye'deki Suriyeli mülteci sayısı 1 milyona yaklaşırken, Küçükçekmece Belediyesi İstihdam Masası, mültecilerin hayatlarını daha rahat idame ettirmeleri için onlara iş kapılarını aralıyor. İlçede ikamet eden mülteciler için firmalarla görüşmeler gerçekleştiren İstihdam Masası yetkilileri, yaklaşık 100 kişiyi işe yerleştirdi.

"SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİN İHTİYAÇLARINI ÖNEMSİYORUZ"

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ilçedeki Suriyeli sığınmacıların tespiti ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını ve onları sosyal yardımlarla desteklediklerini ifade etti. Başkan Karadeniz, Suriyeli sığınmacıların mağduriyetlerini önemsediklerini belirttiği konuşmasında istihdam çalışmalarının devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Firmalarla yapılan görüşmeler doğrultusunda 58 kişinin bir terlik firmasında kalıcı olarak işe başlamasını sağlayan yetkililer, bir başka firmayla yapılan görüşmelerde de 35 kişiyi çağrı merkezi görevlisi olarak işe yerleştirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Küçükçekmece Belediyesi'nden Suriyelilere İstihdam Fırsatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement