Küçükçekmeceli Çocuklar Dokuz Taş Oynuyor - Son Dakika
Yerel

Küçükçekmeceli Çocuklar Dokuz Taş Oynuyor

Küçükçekmeceli Çocuklar Dokuz Taş Oynuyor

Küçükçekmece Bilgi Evleri’nin kurduğu ‘‘Geleneksel Çocuk Oyunları Kulüpleri’’ kapsamında Küçükçekmeceli çocuklar mendil kapmaca, sandalye kapmaca, yumurta yarışı, üç taş, dokuz taş gibi geleneksel oyunları oynuyor.

31.03.2015 11:34

Küçükçekmece Bilgi Evleri'nin kurduğu "Geleneksel Çocuk Oyunları Kulüpleri" kapsamında Küçükçekmeceli çocuklar mendil kapmaca, sandalye kapmaca, yumurta yarışı, üç taş, dokuz taş gibi geleneksel oyunları oynuyor.

Küçükçekmece Bilgi Evleri, örnek bir projeye daha imza atarak, "Geleneksel Çocuk Oyunları Kulüpleri"ni kurdu. Milli değerleri yaşatmayı amaçlayan Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri bu kapsamda, 'Sokaklar Hayat Bulsun, Geleneksel Çocuk Oyunlarımız Yok Olmasın' projesini hayata geçirdi.

OYUN KULÜPLERİ KURULDU

Projenin ilk ayağı olarak, mendil kapmaca, sandalye kapmaca, yumurta yarışı, üç taş, dokuz taş, saklambaç, yakar top, ebe sobe, körebe oyunlarının oynandığı 'Geleneksel Çocuk Oyunları Kulüpleri' kuruldu.

Proje, bilgisayar ve teknolojinin esiri olmuş çocukların, geleneksel oyunlarla kurallara uyma, liderlik, paylaşma gibi özellikler edinmesini amaçlıyor. Ayrıca oyunlar sırasında çocuklar sosyalleşerek, yaşıtlarıyla paylaşımda da bulunuyor. Küçükçekmece Belediyesi, kültürümüzün önemli bir parçası olan fakat günümüzde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını çocuklarımıza yeniden öğreterek gelecek kuşaklara aktarılmasını ve başka kültürlerce tanınmasını amaçlıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçükçekmeceli Çocuklar Dokuz Taş Oynuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement