Kulp'ta Seçim Sandığı Başkanlarına Eğitim - Son Dakika
Yerel

Kulp'ta Seçim Sandığı Başkanlarına Eğitim

Kulp ilçesinde, genel seçimlerde görev alacak seçim başkanlarına yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.

04.06.2015 12:11

Kulp ilçesinde, genel seçimlerde görev alacak seçim başkanlarına yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.

Kulp Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Kulp İlçe Seçim Kurulu Başkanı Selçuk Nacar başkanlığında, 7 Haziran Pazar günü yapılacak olan milletvekili seçimlerinde görev alacak sandık başkanları ve üylerinin yapması gerekenler anlatıldı.

Toplantıda konuşan Nacar, vatandaşın iradesini ipotek altına almaya çalışanlara asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Görevi ifa ederken tarafsız olacaklarını dile getiren Nacar, şöyle konuştu:

"Bizim için önemli olan vatandaşın hangi partiye oy kullandığı değil. Sizler ve bizler, vatandaşa hizmet için buradayız. Sahip olduğumuz siyasi düşünceyi, görev yaptığınız sürece dışarı yansıtmayacağız. Tarafsız olduğunuz kadar tarafsız görünmelisiniz. Özellikle YSK'dan gelen talimat gereği siyasi partiler tarafından kura ile belirlenen sandık başkanlarının asla partizanca bir tavır içine girmesini istemiyoruz."

Nacar, Kulp ilçesinde 20 bin 822 seçmenin bulunduğunu ve bu seçmenlerin oy kullanması için ilçe merkezinde 25 ve ilçe merkezi dışındaki mahallelerde de 65 olmak üzere toplam 90 sandık kuracaklarını kaydetti.

Daha sonra toplantıya katılan sandık başkanı ve üyelerine izlettirilen slayt gösterisinde ne yapmaları gerektiği anlatıldı.

Toplantıya, İlçe Seçim Müdürü Gıyaseddin Vergili, İlçe Seçim Kurulu Katip Üye Adnan Barut, sadık başkanları ve sandık üyeleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kulp'ta Seçim Sandığı Başkanlarına Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement