Kültür AŞ'den "Bayram Hediyesi" - Son Dakika
Kültür Sanat

Kültür AŞ'den "Bayram Hediyesi"

Ressam Hüseyin Hüsnü Tengüz'ün "Bayram Hediyesi" üst başlığıyla 1919'da Bahriye Matbaası'nda basılan "Bedayi i Asar i Osmmaniyye" isimli eserinin tıpkı basımı gerçekleştirildi.

28.07.2014 10:37

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, ressam Hüseyin Hüsnü Tengüz'ün "Bayram Hediyesi" üst başlığıyla 1919'da Bahriye Matbaası'nda basılan "Bedayi-i Asar-i Osmmaniyye" isimli eserinin tıpkı basımını gerçekleştirdi.

Kültür AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Forsunu ilk kez tasarlayan kişi olarak da tanınan Tengüz'ün ilk yayımlanmış eseri olan kitapta Bursa, Edirne ve İstanbul'daki selatin camiler konu ediliyor.

14. yüzyıldan 19. yüzyıl sonlarına kadar Osmanlı padişahları tarafından yaptırılmış 42 caminin kronolojik olarak anlatıldığı kitaba, Tengüz'ün yazdığı metin ve şiirlerle 70'e yakın çizim de eşlik ediyor.

Kitapta bulunan her yapının coğrafi konumu, mimari tanımı, banisi, kitabe metinleri ve hazireleri bir tasavvuf kültürü içinde aktarılıyor.

- İstanbul'un 489 camisi ilk kez haritada

Kitabın sonunda bulunan harita ise İstanbul camilerine ait ilk kapsamlı harita çalışması niteliği taşıyor.

Haritada, çizildiği dönemde ayakta olan 489 cami yeri işaretlenmiş bulunuyor. Kitap, İstanbul Kitapçısı şubelerinden ve "www.istanbulkitapcisi.com" adresinden temin edilebilir. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kültür AŞ'den 'Bayram Hediyesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement