Kültür, Sanat ve Eğitim Kurumları Beyoğlu'nda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Kültür, Sanat ve Eğitim Kurumları Beyoğlu'nda Buluştu

Kültür, Sanat ve Eğitim Kurumları Beyoğlu\'nda Buluştu

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ilçedeki kültür, sanat ve eğitim kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya geldi.

21.03.2015 22:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ilçedeki kültür, sanat ve eğitim kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya geldi. İlçedeki kültür alanındaki faaliyetler hakkında fikir alışverişinde bulunulan toplantıda Demircan, "Bizler kültür, sanat, eğitim alanında her şeye açığız. Yeter ki sizler bizlere önerilerde bulunun" dedi.

Kültür, sanat ve bilim çalışmalarına önem veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'ndaki kültür kurumu ve üniversite yöneticileriyle bir araya geldi. Beyoğlu Belediyesi başkanlık makamında gerçekleştirilen toplantıda, ilçede yapılacak kültür, sanat ve bilim faaliyetleri konuşuldu. Toplantıda Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Yalçın Karayağız, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü M. Özalp Birol, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Karahan gibi isimler yer aldı. Kültür kurumlarıyla ilgili görüşlerini ileten Demircan, misafirlerine "Bizler kültür, sanat, eğitim alanında her şeye açığız. Yeter ki sizler bizlere önerilerde bulunun" dedi.

"BU BİRLİKTELİK ÇOK ÇAĞDAŞ BİR YAKLAŞIM"

Toplantı sonrası kültür ve sanat kuruluşlarının yöneticileri toplantıyı değerlendirdi. Beyoğlu'nun kültür ve sanatın merkezi olduğunu söyleyen Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü M. Özalp Birol, "Beyoğlu Belediyesi bu bağlamda dünyanın en şanslı belediyelerinden biri. Çünkü bu kente kültürel ve sanatsal bağlamda ivme kazandıran, güç veren kuruluşların çok önemli bir bölümü Beyoğlu Belediyesi sınırları içerisinde. Klasik sanatlardan güncel sanatlara uzanan geniş bir yelpazede; görsel sanatlar, gösteri etkinlikleri, sahne sanatları gibi bu alanlardaki en önemli kuruluşlar Beyoğlu Belediyesi sınırları içerisinde. Sayın Başkan bu kuruluşlarla birlikte eş güdüm içerisinde çalışarak Beyoğlu'nun kültür, sanat politikalarını gözden geçirmek ve onları da 21. yüzyılın gereksinimlerine uygun bir şekilde yeniden şekillendirmeyi arzu ediyor. Bu çok çağdaş bir yaklaşımdır. Bundan sonra etkin bir danışma kurulu oluşturup icraata geldi sıra. Şimdi de bütün bu kuruluşlar el ele vererek Beyoğlu Belediyesi ile eş güdü içinde çalışarak belediyenin kültür sanat yapıları içerisinde etkinlikler yapacaktır" şeklinde konuştu.

"ÇOK VERİMLİ ÇALIŞMA DÖNEMİ BAŞLIYOR"

Yerel yönetimlerle kültür kurumlarının her alanda her zaman beraber çalışmaları gerektiğini söyleyen İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Genel Müdürü Görgün Taner, "Bizler kamu yararına kültür kurumlarıyız. Belediye de kamunun kendisi. Bu nedenle de bizi davet ederken 'Zaten burası sizin binanız, sizin yeriniz istediğinizi yapabilirsiniz. Koordine olmak için de bir araya gelelim' dedi. Bu hem bizler hem de kültür kurumları için çok yararlı oldu. Bundan sonraki çalışmalarla da bunun çok büyük yararını göreceğimizi düşünüyorum. Sanıyorum ki çok verimli bir çalışma dönemi başlıyor. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Beyoğlu ilçesinin kültür sanat anlamında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Karahan, görüşmenin çok verimli geçtiğini dile getirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kültür, Sanat ve Eğitim Kurumları Beyoğlu'nda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement