Kültür ve Sanat Evi'nin Açılışına Doğru - Son Dakika
Yerel

Kültür ve Sanat Evi'nin Açılışına Doğru

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Uzunköprü'nün, artık bir turizm şehri olacağını bildirdi.

09.05.2013 17:21

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Uzunköprü'nün, artık bir turizm şehri olacağını bildirdi.

İşbilen, yaptığı yazılı açıklamada, Kültür ve Sanat Evi'nin (Aziz İoannis Kilisesi) ve Eskiköy Sınır Kapısı'nın kurdelesini bağladıklarını belirtti.

Uzunköprü'ye ekonomik, sosyal ve kültürel fayda sağlayacak yatırımlar yapıldığını ifade eden İşbilen, şunları kaydetti:

"Uzunköprü, artık bir turizm şehri olacak. 1875'de ilçemizde yaşamlarını sürdüren Rumlar tarafından inşa edilen ve günümüze kadar ayakta kalan Aziz İoannis Kilisesi, proje defterinde restore edilecek binalar arasında ilk sırayı almıştı. 2010'da projeleri hazırlatılan kilisenin tüm mimari özellikleri korunarak Kültür ve Sanat Evi olarak açılması planlandı. Yapılan restorasyon, restütisyon ve röleve çalışmalarının ardından Aziz İoannis Kilisesi, 11 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00'de açılacak.

Kültür ve Sanat Evimizin açılışı için Yunanistan'dan yaklaşık bin 500 turist ilçemize gelecek. Turistleri burada en iyi şekilde ağırlayacak ve onların ilçemize sürekli olarak gelmelerini sağlayacağız. Onur konuğumuz Fener Rum Patriği Bartholomeos bizlerle olacak. Ortodokslar'ın Ruhani Lideri Bartholomeos'un ilçemize gelişi ve tüm dünya basınının bizleri takip edecek olması, ilçemiz için büyük bir reklam olacak. Ayrıca açılışın hemen ardından saat 14.30'da Kültür ve Sanat Evi yanında Türk Klarnet Üstadı Serkan Çağrı ile Yunan Klarnetçi Stavros Pazarentsis'in aynı sahnede 'İki Yaka Tek Nefes Konseri' verecek olmaları da aynı coğrafya üzerinde yaşayan insanların tarih önünde kardeşlik türküleri söyleniğine Uzunköprü'de tanıklık edecekler. Bu açılışla Eskiköy Sınır Kapısı'nın kurdelesini bağladığımızı düşünüyorum. Çok kısa bir zamanda, Eskiköy Sınır Kapısı ile Yunanistan artık 15 dakikada Uzunköprü'de olacak." - EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kültür ve Sanat Evi'nin Açılışına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement