Kültür ve Sanat Faaliyetleri Kapsamında Gezi - Son Dakika
Yerel

Kültür ve Sanat Faaliyetleri Kapsamında Gezi

Kültür ve Sanat Faaliyetleri Kapsamında Gezi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından“Kültür ve sanat” faaliyetleri kapsamında 80 öğrenci İslam Bilim Tarihi Müzesi’ni ziyaret etti.

03.04.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından"Kültür ve sanat" faaliyetleri kapsamında 80 öğrenci İslam Bilim Tarihi Müzesi'ni ziyaret etti.

Müslüman bilim insanlarının icatlarının yer aldığı ve Şahinbey Belediyesi tarafından oluşturulan müzede sinevizyon gösterisi sonrasında Müze Yetkilileri tarafından öğrencilere müzede yer alan eserler hakkında bilgi verildi.

Yüksekokul Müdürü ve Müdür yardımcılarının da yer aldığı gezide yarı zamanlı Öğr. Gör. İbrahim Halil Oğuz,müze konusunda sunum yaptı. Müze ziyareti ile bildikleri yanlış bilgilerin doğrusunu öğrendiklerini ve özellikle yabancıların icat ettikleri diye tanıtılan yeniliklerin, İslam bilginleri tarafından icat edildiğini öğrenmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirten öğrenciler, GAÜN yönetimine ve Şahinbey Belediyesi'ne teşekkür etti.

ÖĞRENCİLER "BİR YALAN ÜÇ KADIN" ADLI SERGİYİ DE GEZDİ

GAÜN Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğrencileri, kültür sanat faaliyetleri kapsamında GAÜN Öğr. Gör. Nuray Coşkun, Yrd. Doç. Dr. Elif Şenel ve Öğr. Gör. Özlem Coşkun tarafından hazırlanan "Bir Yalan Üç Kadın" adlı sergiyi de gezdi.

GAÜN Cenani Konağı Kültür Merkezi'nde 13 Mart'tan itibaren sergilenen resimler, GAÜN öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından beğenilerek ilgiyle gezildi. Öğrencilerin önemli bir kültür ve sanat faaliyetinde bulunduğunu belirten Sosyal Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldırım, kadın temalı sergi için öğretim elemanlarına teşekkür etti. Yıldırım, "Nuray Coşkun hocamız, yüksekokulumuzda derslere giriyor. Öğrencilerimiz hocalarının sergisine ziyareti duyunca çok sevindi. Resim Sergisi sanatsal bir faaliyet ama bizim için önemli bir tanıtım ve kişisel gelişim için de iyi bir fırsat oldu" diyerek, öğrencilerin sosyal hayatlarının gelişimi için faaliyetlere devam edeceklerini ifade etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kültür ve Sanat Faaliyetleri Kapsamında Gezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement