Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulusal Fotoğraf Yarışması Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulusal Fotoğraf Yarışması Düzenledi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğü, Ulusal Fotoğraf Yarışması düzenledi.

29.08.2014 09:11  Güncelleme: 09:29

Yarışmada "Birincilik ödülü : 5000 TL, İkincilik ödülü : 3000 TL, Üçüncülük ödülü 2000TL, Mansiyon (3 adet) 1000TL, Sergileme (En fazla 100 adet) 250TL" olarak belirlendi gerekli bilgiler Bakanlığın sitesinden öğrenilebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılan açıklamada; "2014 yılında başlatılan "küresel imaj kampanyası" ile tanıtımda sürdürülebilir bir marka değeri oluşturmayı hedeflemiştir. Bu amaçla geliştirilen "Turkey Home of ..." konsepti, bir tarafı sabit kalan, diğer tarafı ülkemizin çeşitliliklerini dile getirmemize yardımcı olabilecek kapsayıcı bir kavramdır. Türkçe'ye "Evi" veya "Yurdu" olarak çevrilebilen "Home of" dünyanın her kültüründe olumlu, sıcak ve güvenli duygular oluşturur.

(Örneğin "Home of hospitality/ Konukseverliğin yurdu", "Home of Blue Voyage/ Mavi Yolculuğun Evi", "Home of Cappadocia/ Kapadokya'nın Evi", "Home of Turkish Coffee/ Türk Kahvesi'nin yurdu" gibi…)

Türkiye, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, dünya kültürüne mal olmuş birçok değerin evidir. Ülkemizi ev sahipliği, ev-yurt-yuva kavramıyla ile özdeşleştirmek, toplumca büyük önem verdiğimiz konukseverliğimize de gönderme yapmaktadır.

Bu yarışma ile Ülkemizin yeni tanıtım kampanyasına ilgi duyan herkesin katılımına açık bir şekilde yapılandırılan tanıtım kampanyasının bir parçası olabilir, fotoğraf aracılığıyla dünyada öne çıkarmak istediğimiz değerlerimizi tanıtıp, ilgi uyandırarak Türkiye markasının gelişimine katkıda bulunabiliriz.

Ayrıca bu yarışma ile kampanyanın ülkemiz insanları tarafından benimsenmesini sağlamanın yanı sıra Ülkemizin marka değerlerinden yola çıkarak fotoğraf sanatının gelişimine katkıda bulunulması hedeflenmektedir." Denildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulusal Fotoğraf Yarışması Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement