Kültür Yolu Oryantring Yarışlarının On Üçüncüsü Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Kültür Yolu Oryantring Yarışlarının On Üçüncüsü Yapıldı

Kültür Yolu Oryantring Yarışlarının On Üçüncüsü Yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Oryantiring Yarışları"nın onüçüncüsü Kültür yolunda yapıldı.

28.10.2013 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kale çevresinde yapılan yarışların başlangıç noktası Kırkahvesi önü olan yarışlar Naip Hamamı önünde sonlandırıldı.

Koşarak satranç oynama olarak nitelendirilen Oryantiring sporunu Gaziantep ile tanıştıran Büyükşehir Belediyesi tarih ve kültür mirasını gençlere ve çocuklara spor yaparak tanıtırken, Harita ile kültür yolu ve çevresini keşfeden sporcularda yarışların keyfini çıkarıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, "Gençlere tarihî sokaklarda koşarak spor yaparken, kültür mirasını ve kültürel öğeleri tanıtmak öğretmek misyonuyla başladığımız Oryantiring yarışlarının bu gün 13.üncüsü gerçekleştirildi. 30 kişi ile başlayan yarışlar, zaman zaman 1200-1500 kişi ile yapıldı. Bu gün sadece 330 sporcu var. Bu sporcular artık oryantringi sadece burada değil Türkiye'nin her yerinde yapabilecek durumdalar. Nitekim zaman zaman il dışında yapılan yarışmalara gruplar halinde katılıp güzel sonuçlar ve onlarca madalya ile dönüyorlar" dedi.

Bu yarışlarda da dereceye giren sporculara ödül çekleri ile çeşitli hediyelerin verileceğini belirten Marangoz, yarışmalara kültür yolunda çalışan ve yaşayan herkesin alıştığını, severek katkı koyduklarını ifade etti.

Yarışlarda 10 yaş-12 yaş-14 yaş ve 16 yaş kız ve erkek kategorilerde dereceye girenler ödüllerini 29 Ekim Haftası alacaklar. Yarışlarda;

10 yaş erkek kategorisinde İsmail Yıldırım, 10 yaş kız kategorisinde Gizem Katıoğlu, 12 yaş erkek kategorisinde Mustafa Yıldız, 12 yaş kız kategorisinde Ayşe Çakır, 14 yaş erkek kategorisinde İsmail Kaya,14 yaş kız kategorisinde Çiğdem Murat, 16 yaş erkek kategorisinde Beyhan Erbilgin, 16 yaş kız kategorisinde Şule Nur Öztürk birinci oldular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kültür Yolu Oryantring Yarışlarının On Üçüncüsü Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement