Kültürevlerinden 30 Bin Kişi Faydalanıyor - Son Dakika
Yerel

Kültürevlerinden 30 Bin Kişi Faydalanıyor

Kültürevlerinden 30 Bin Kişi Faydalanıyor

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın, tüm Adana halkına hizmet veren ilçedeki 11 kültürevinden yılda yaklaşık 30 bin kişinin faydalandığını bildirdi.

14.07.2016 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın, tüm Adana halkına hizmet veren ilçedeki 11 kültürevinden yılda yaklaşık 30 bin kişinin faydalandığını bildirdi.

Çelikcan, yaptığı açıklamada, yılda 30 bin kişinin yararlandığı kültürevlerini hizmete açarken hedef kitlelerinin kadınlar ve gençler olduğunu belirterek, "Her yıl düzenlenen ders takviye kurslarından binlerce öğrencimiz ücretsiz faydalanıyor. Kurslarımıza katılan öğrencilerimiz çok başarılı sonuçlar alıyor. Bu kurslara atılan öğrencilerimizden bir tanesi TEOG sınavlarında Adana birincilerinden biri oldu. Bu da bize mutluluk veriyor. Asıl önem verdiğimiz bir diğer konu ise öğrencilerimiz yaz tatiline girdikten sonra boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla meslek kurslarının yanı sıra yaz aylarında hobi kurslarına ağırlık vererek öğrencilerimizin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlıyoruz. Kültürevlerimize gelen öğrencilerimiz bağlama, gitar, modern dans, bale, masa tenisi, tekvando, futbol, kuran kursları vb. kurslardan ücretsiz faydalanmaktadır. Böylece öğrencilerimiz boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirirken hangi dalda yeteneği olduğunu görüyor. Hem de sokağın olumsuz koşullarından uzak duruyorlar" dedi.

Kadınlara yönelik olarak düzenlenen meslek kurslarının yıl boyu devam ettiğini belirten Çelikcan, "Düzenlenen bu kurslar sayesinde birçok vatandaşımız meslek sahibi oldular. Genç kızlarımız çeyizlerini hazırlıyorlar. Avrupa Birliği, Kalkınma Ajansı, KOSGEB ile işbirliği yaparak vatandaşlarımızın verilen teşviklerden faydalanmasını sağlıyoruz. Bir çok vatandaşımız bu kurslar sayesinde kendi işlerini kurma imkanına kavuşuyorlar. Bunun yanı sıra kadınlarımız kültürevlerinde ürettikleri ürünlerini satıp aile bütçelerine katkı sağlamaları amacıyla satış yerleri tahsis ettik. Kadınlarımız bu sayede evlerinden dışarı çıkıp tüketen değil, üreten bireyler oldular. Bunun yanı sıra yeni hizmete açtığımız Yüreğir'in en büyük kültür merkezi ve bütün kültürevlerimizde kadınlara yönelik olarak düzenlenen eğitici seminerler ile başta kadınlarımızın olmak üzere bütün vatandaşlarımızın bilinçlenmesini sağlıyoruz. Konusunda uzman kişiler vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak konularda vatandaşları bilgilendiriyorlar." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kültürevlerinden 30 Bin Kişi Faydalanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement