Kümeste Yaşayan Adam 30 Yıl Sonra Su ve Sabunla Tanıştı - Son Dakika
Güncel

Kümeste Yaşayan Adam 30 Yıl Sonra Su ve Sabunla Tanıştı

Kümeste Yaşayan Adam 30 Yıl Sonra Su ve Sabunla Tanıştı

Şanlıurfa'da 30 yıl boyunca yıkanmayan, tıraş olmayan ve kümeste yaşayan Resul Bahadır, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün yardımlarıyla yeniden su ve sabunla tanıştı.

06.02.2016 18:54  Güncelleme: 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gördüğü rüya etkisi ile akli dengesini kaybederek 30 yıl boyunca bir kümeste yıkanmadan yaşamını sürdüren Resul Bahdır'a Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sahip çıktı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Yukarı Tınaz köyünün Yeniköy mezrasında yaşayan 47 yaşındaki Resul Bahadır bir gece gördüğü rüya sonrası akli dengesini yitirerek kümeste yaşamını sürdürmeye başladı.



30 YIL SONRA BANYO YAPTI, TIRAŞ OLDU

30 yıldır yaşadığı kümeste yıkanmayan ve tıraş olmayan Bahadır, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı psikologları tarafından uzun bir uğraş sonucu ikna edilerek psikologların desteğiyle 80. Yıl Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi. Bahadır rehabilitasyon merkezinde banyo yaptırılarak, tıraş ettirildi.

,

80. Yıl Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde sosyal hayata ilk adımını atan Bahadır, arkadaşlarıyla gün içerisinde hem eğitim görüyor hem de temel ihtiyaçları karşılanıyor.

BAHADIR'A EĞİTİM DESTEĞİ VERİLİYOR

Yaşadığı kümesten güçlükle çıkartılan Bahadır, sosyal hayata ilk adımını atarak rehabilitasyon merkezinin bahçesinde uzun bir sürenin ardından arkadaşlarıyla zaman geçiriyor. Bahadır'a yaşam desteği de verilerek, 30 yıl içerisinde değişen sosyal hayata entegre olabilmesi için eğitim desteği veriliyor.

Son Dakika Güncel Kümeste Yaşayan Adam 30 Yıl Sonra Su ve Sabunla Tanıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (102)

  • OsmanDOĞAM: Allah Devletimiz HÜKÜMETİMİZE ZEVAL WERMESİN 44 37 Yanıtla
  • chp: Allah devletimize zarar ziyan vermesin 65 12 Yanıtla
  • OSMANLI: aaa bakin selo 'ya benziyor. :-) 30 42 Yanıtla
  • kurt: Yaşasın birlik turk kurt kardeşliği gebersin pkk dinsiz orgutu 34 35 Yanıtla
  • 1212: Allah ım sen büyük sün kimse yi kimsesiz koyma AMİN AMİN AMİN 66 0 Yanıtla
  • muzo: Allah yardımcısı olsun 65 1 Yanıtla
  • hicabi: devlet ne yapıyomuş ozamana kadar 24 42 Yanıtla
  • YAZİK BU ABİYA: Gariban ya allah yar ve yardımcı olsun 58 3 Yanıtla
  • aslan: şova bakın siz doğu ne halde gören yok işleriniz şov yapmak 26 27 Yanıtla
  • OSMANLI: yarın oda dağa çıkar devlet bağa bakmir diye...ırk nankörr arkadaş 6 40 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Muğla'da Kalbinde Sorun Bulunan Bebek Ambulans Uçakla İstanbul'a Sevk Edildi
    10:34 Muğla'da Kalbinde Sorun Bulunan Bebek Ambulans Uçakla İstanbul'a Sevk Edildi

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde, kalbinde sorun bulunan 2 günlük bebek, ambulans uçakla İstanbul'a sevk edildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen bebeğe, kalbinde yaşanan sorun nedeniyle ileri yoğun bakım tedavisi uygulanmasına karar verildi. Bebek için Sağlık Bakanlığından ambulans uçak talebinde bulunuldu ve talep olumlu karşılandı. Ambulans uçak, Milas-Bodrum havalimanına indi ve bebek İstanbul Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'ne nakledildi.

  • Kırıkkale'de uyuşturucu operasyonunda 15 zanlı gözaltına alındı
    10:33 Kırıkkale'de uyuşturucu operasyonunda 15 zanlı gözaltına alındı

    Kırıkkale'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 15 zanlı gözaltına alındı. Operasyonlarda 6,72 gram sentetik uyuşturucu ve 317 sentetik hap ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınan zanlılar hakkında adli işlem başlatıldığı belirtildi.

  • Apple, 12,9 inç iPad Air çıkarmayacak mı?
    10:32 Apple, 12,9 inç iPad Air çıkarmayacak mı?

    Apple'ın bu sene birçok yeni ürün çıkaracağı uzun zamandır bilinen bir iddia. Şirket, beklendiği gibi geçtiğimiz ay M3 işlemcili MacBook Air tanıttı. Şimdi ise sıra, iPad'lere geldi. Tüm modelleri yenileyeceği söylenen şirketin 12,9 inç iPad Air de çıkaracağı öne sürülüyordu. Ancak kısa süre tam tersi bir iddia ortaya atıldı. Apple, 12,9 inç iPad çıkarmayacak mı? Bilindiği üzere Apple, birkaç yılda bir mevcut ürünlerini daha yeni teknolojiler ile donatarak yeniden piyasaya sürüyor. Aktarılan bilgilere göre şirket, mevcut iPad modellerini de daha güçlü hale getirerek tüketicilerin karşısına çıkaracak. Mevcut bilgilere göre Apple'ın M3 işlemcili ve OLED ekranlı iPad Pro bir yana şimdiye kadarki en büyük ekranlı Air olacak 12,9 inç iPad Air de tanıtacağı biliniyordu. Hatta Mark Gurman gibi güvenilir analistler de böyle söylüyordu. Apple ile ilgili güvenilir kaynaklardan ShrimpApplePro, herkesin aksine teknoloji devinin iPad Air için sadece 10,9 inç ekranlı seçeneği satışa sunacağını iddia etti. Buna göre kaynak, şirketin daha büyük ekranlı bir Air planı olmadığını öne sürüyor. Bu iddianın gerçek olup olmadığını yakın bir zamanda hep birlikte göreceğiz. Analistlere göre Apple, yeni ürünlerini mart yani bulunduğumuz ayın sonunda veya nisan ayının başında tanıtacak. Yani önümüzde pek de uzun bir süre yok. Son bilgilere göre Apple'ın yeni tanıtacağı ürünler şu şekilde sıralandı; Apple iPad Pro, M3 işlemci, OLED ekran, daha ince kasa, MagSafe kablosuz şarj desteği. Apple iPad Air, M2 işlemci, 10,9 inç, Magic Keyboard, daha büyük trackpad, alüminyum kasa, Apple Pencil. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yeni iPad modellerinden beklentileriniz neler? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

  • İzmir'de suç örgütüne operasyon: 13 gözaltı
    10:32 İzmir'de suç örgütüne operasyon: 13 gözaltı

    İzmir'in Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde suç örgütüne yönelik operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı. Kiraz Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında çok sayıda suçu örgütlü olarak işledikleri iddiasıyla 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Adreslerde yapılan aramalarda uyuşturucu ve silahlar ele geçirildi.

  • Tekirdağ'da 230 bin adet dolu makaron ele geçirildi
    10:32 Tekirdağ'da 230 bin adet dolu makaron ele geçirildi

    Tekirdağ'da polis ekipleri tarafından Süleymanpaşa ilçesinde yapılan çalışmalarda, kaçak sigaraya yönelik 230 bin 600 adet dolu makaron ele geçirildi. Ayrıca, aramalarda 370 paket gümrük kaçağı sigara, 10 paket gümrük kaçağı puro ve 6 adet elektronik sigara da bulundu. İki şüpheli şahıs, 5607 SKM suçundan dolayı gözaltına alındı.

  • YouTube Music, şarkı mırıldanma özelliği ile şarkı aramayı kolaylaştırıyor
    10:32 YouTube Music, şarkı mırıldanma özelliği ile şarkı aramayı kolaylaştırıyor

    YouTube Music, yeni bir özellik olan şarkı mırıldanma ile kullanıcıların bilmedikleri şarkıları bulmalarını sağlıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, şarkının adını bilmedikleri durumlarda şarkıyı mırıldanarak bulabiliyorlar. YouTube Music'in yapay zeka teknolojisi, kullanıcının mırıldandığı şarkıyı tanıyarak en doğru sonucu bulmaya yardımcı oluyor. Henüz test aşamasında olan bu özellik, yakın zamanda iOS cihazlara da sunulması bekleniyor.

  • Windows 10'un Kilit Ekranı İşlevsel Hale Geliyor
    10:32 Windows 10'un Kilit Ekranı İşlevsel Hale Geliyor

    Microsoft'un Windows 10 için yapacağı güncelleme ile kilit ekranı daha işlevsel hale gelecek. Kullanıcılar, kilit ekranında hava durumu, trafik durumu ve finansal bilgiler gibi önemli bilgilere erişebilecekler. Ayrıca Windows Spotlight özelliği sayesinde kilit ekranı daha ilgi çekici hale gelecek. Bu güncelleme, Windows 10'un genel performansını ve kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor.

  • vivo T3 5G Özellikleri ve Fiyatı Ortaya Çıktı
    10:32 vivo T3 5G Özellikleri ve Fiyatı Ortaya Çıktı

    vivo, uygun fiyatlı yeni Android akıllı telefonu T3 5G'yi tanıtmaya hazırlanıyor. Google Play Console'da görüntülenen cihazın özellikleri arasında MediaTek Dimensity 7200 işlemci, 8 GB RAM, Full HD+ ekran ve LED flaşlı dikey kamera kurulumu bulunuyor. vivo T3 5G'nin 21 Mart'ta 240 dolar fiyatla piyasaya sürülmesi bekleniyor.

  • Yağmur ve kar yağmadı, barajlarda kuraklık alarmı verildi
    10:31 Yağmur ve kar yağmadı, barajlarda kuraklık alarmı verildi

    Adana'da bu sene kış mevsiminde yağışların azlığı nedeniyle barajlarda sular çekilmeye başladı. Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, su tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayıp, 'Yaz dönemlerinde barajlarda meydana gelen buharlaşma, tarımsal sulama ve enerji için kullanılan suyla birlikte ciddi sorunlar ortaya çıkarabilir' dedi.

  • Hakkari-Şırnak yoluna çığ düştü, Dev çığ Zap suyunun akışını kesti
    10:31 Hakkari-Şırnak yoluna çığ düştü, Dev çığ Zap suyunun akışını kesti

    Hakkari'de etkili olan karla karışık yağmur, 3 bin 478 rakımlı Sümbül Dağı'ndan çığın inmesine neden oldu. Devasa çığın Zap suyunun akışını kesmesi cep telefonuyla kaydedildi. Can ve mal kaybı yaşanmazken, yol açma çalışmaları başlatıldı.

  • Edremit'te Yamaç Paraşütü Kazası: Bir Akademisyen Hayatını Kaybetti
    10:31 Edremit'te Yamaç Paraşütü Kazası: Bir Akademisyen Hayatını Kaybetti

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde yamaç paraşütüyle uçuş yapan Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Mehmet Faik Şenergin, kontrolünü kaybederek kayalıklara düştü. Şenergin ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement