Kumluca'da Okuma Yazma Kurslarına İlgi - Son Dakika
Güncel

Kumluca'da Okuma Yazma Kurslarına İlgi

Kumluca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yaz döneminde açılan okuma yazma kursları ilgi görüyor.

10.08.2016 19:40

Kumluca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yaz döneminde açılan okuma yazma kursları ilgi görüyor.

Kumluca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, ilçede açtıkları okuma yazma kurslarına örgün eğitimden faydalanamamış, bu konuda eksik kalmış vatandaşların katıldığını, alan çalışmalarıyla bu kurslara öğrenci kazandırdıklarını söyledi.

Okuma yazma bilmeyen vatandaşlara ulaşma noktasında kendilerine destek veren Kumluca Belediyesine teşekkür eden Tekdemir, okuma yazma bilmeyen bir kişi dahi bulunsa kurs açtıklarını belirtti.

Tekdemir, "Okuma yazma kurslarımızın birinci kademesi 120, ikinci kademesiyse 180 saat sürüyor. İkinci kademeyi bitiren kursiyerlerimiz, ilkokul mezunu oluyor. Bu yaz açtığımız kursumuza sekiz kursiyerimiz devam ediyor. Bu kursiyerlerimizden Kamile Bekaroğlu 65 yaşında ve oldukça azimli." dedi.

Kursiyerlerden Bekaroğlu da okuma yazma bilmemenin eksiliğini hayatı boyunca yaşadığını anlattı.

Bekaroğlu, "İnsan okuma yazma bilmeyince bir telefon dahi çeviremiyor. İnşallah bu kursu bitirip okuma yazmayı öğreneceğim. Başkasına muhtaç olmak çok zor. Gençlerimiz okuma yazma bilmenin kıymetini iyi bilsinler." diye konuştu.

Gülbahar Metin de okuma yazma öğrendikten sonra diğer kurslara da yazılmayı düşündüğünü dile getirerek, teknoloji çağında okuma yazma bilmemeyi büyük eksiklik görerek kursa katıldığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kumluca'da Okuma Yazma Kurslarına İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement