Kumluca Hem, Lys ve Ygs Kursu Açacak - Son Dakika
Yerel

Kumluca Hem, Lys ve Ygs Kursu Açacak

Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (HEM), bu yıl lise öğrencileri ve mezunlarına yönelik LYS ve YGS kursu açacak.

04.09.2015 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (HEM), bu yıl lise öğrencileri ve mezunlarına yönelik LYS ve YGS kursu açacak.

Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, yaptığı açıklamada, müdürlük olarak bu yıl ilk defa açacakları LYS ve YGS kursları hakkında, okul müdürleri, öğrenci velileri ve öğrencilerle bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Kurslarla ilgili talepleri ağustos ayında almaya başladıklarını ifade eden Tekdemir, halen kayıtların devam ettiğini, kurslara başvuran öğrencilerin talep ve isteklerine göre, kurs planlayacaklarını söyledi.

Yükseköğretim Kurulu tarafından, sözel, eşit ağırlık, sayısal ve yabancı dil olmak üzere dört alanda sınavlar düzenlendiğini hatırlatan Tekdemir, şunları kaydetti:

"Bu dört branşa yönelik öğrencilerin başvurularını belli bir şekilde planlamaya alıyoruz. Bu planlama doğrultusunda kurslarımızın saat dilimleri ve günleri değişebilir. Halk Eğitimi Merkezi Yaygın Eğitim Kurumları yönetmeliğine göre, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün yönetmelikleri doğrultusunda açacağımız kurslarda öncelikle bize taleplerin olması lazım. Eğer böyle kurslara katılmak isteyen öğrencilerimiz varsa taleplerini bizlere iletsinler, bizler de gerekli planlamaları yapalım."

Toplantıda öğrenci velileri ve öğrencilerin sorunlarını cevaplandıran Tekdemir, daha önce maddi imkansızlığı nedeniyle dershanelere gidemeyen öğrenciler için açacakların kursların çok önemli olduğunu, böylelikle velilerin de maddi külfetten kurtarılmış olacağını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kumluca Hem, Lys ve Ygs Kursu Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement