Kur'an Kursunda Başarılı Olan Öğrencilere Tablet Bilgisayar - Son Dakika
Yerel

Kur'an Kursunda Başarılı Olan Öğrencilere Tablet Bilgisayar

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde, yaz dönemi Kur'an kursunda başarılı olan 23 öğrenciye tablet bilgisayar hediye edildi.

09.09.2013 15:43  Güncelleme: 15:53

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde, yaz dönemi Kur'an kursunda başarılı olan 23 öğrenciye tablet bilgisayar hediye edildi.

Turnasuyu köyü Merkez Camisinde, 2013 yılı yaz dönemi Kur'an kursunda başarılı olan 6 kız ve 17 erkek öğrenciye tablet bilgisayar verildi.

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, cami içerisinde düzenlenen ödül töreninde, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kur'an kurslarına gelen öğrencilerin belli kriterler doğrultusunda ödüllendirildiğini belirtti.

Turnasuyu köyü Merkez Cami'ne gelen 100'e yakın öğrenci arasından 23'üne ödül verdiklerini anlatan Kolukısaoğlu, şöyle konuştu:

"Buradaki esnaf ve ileri gelen insanların katkılarıyla öğrencilerimize tablet bilgisayar hediye edildi. Peygamber Efendimiz, 'sizin en hayırlınız öğrenen ve öğretendir' demiştir. Buradaki kursumuzda çocuklarımız, Kur'anı Kerimi doğru bir şekilde okumayı öğreniyorlar. Namaz surelerinin doğru şekilde anlamlarıyla öğreniyorlar. Aynı zamanda insani ve ahlaki değerler öğreniliyor. Bu anlamda da öğrencilerimiz teşvik edildi. Kur'an-ı Kerimde, 'hayırlı işlerde yarış edin' buyruluyor. Halkımız da öğrencilerimizin Kur'anı Kerimi öğrenmeleri için ödüllendirmek istediler. Böylelikle 23 öğrencimize tablet bilgisayar ve diğer öğrencilere de farklı hediyeler verildi."

Kolukısaoğlu, il genelinde 50 bin 404 öğrencinin yaz döneminde kurslara katıldığını vurguladı.

Kurs eğitmeni ve cami imamı Bilal Oğurlu ise çocukların dini ve ahlaki bilgiler öğrenmeleri için kurs verildiğini dile getirerek, "Bu anlamda çocukları camiye getirmek için tablet bilgisayar vermeyi planladık. Başarılı olan 23 öğrencimizin tamamına tablet bilgisayar dağıttık. Bu anlamda kurstaki performans arttı. Aynı zamanda da gelecek yıllarda daha fazla öğrenci gelmesi bekleniyor" dedi.

Programa, Gülyalı Kaymakamı Cuma Emeç, ilçe belediye başkanı Talip Şen, ilçe müftüsü Seyfullah Çakır ile veliler ve öğrenciler katıldı. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kur'an Kursunda Başarılı Olan Öğrencilere Tablet Bilgisayar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement