Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı\'na Doğru

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen "Vekalet Yoluyla Kurban Kesimi" için Sinop İl Müftülüğünce vatandaşların bilgilendirilmesi için şehrin çeşitli noktalarına stantlar kuruldu.

26.09.2014 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen "Vekalet Yoluyla Kurban Kesimi" için Sinop İl Müftülüğünce vatandaşların bilgilendirilmesi için şehrin çeşitli noktalarına stantlar kuruldu.

Deniz Şehitleri Hacı Ömer Cami İmam Hatibi Muhammet Başoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2013 yılında başta Türkiye olmak üzere 55 ülkeyi kapsayan 165 bölgede 89 bin 027 hisseyle  geçen yıl vermiş olduğu vekaletle kurban hizmetini daha da yaygınlaştırmak amacıyla bu yıl stantlar açarak broşürler ve basın bildirileriyle vatandaşları bilgilendirdiklerini söyledi.

Sinop İl Müftülüğü bünyesinde bulunan cami imam hatiplerinden 16 kişilik ekiple Sinop'un en işlek yerlerinde vatandaşları  broşürler ve sözlü olarak bilgilendirdiklerini söyleyen Başoğlu, "Vekaletle kurban kesmeye daha çok insanımızı teşvik etmek adına stantlar kurarak bilgilendirmeler yapılıyor. Vatandaşlarımız Vekalet Yoluyla Kurban Kesimi için yurt dışında 400 TL, yurt içinde ise 575 TL olarak belirlenen kurban ücretlerini internet yoluyla veya banka şubeleri aracılığıyla yatırabileceklerdir. Ayrıca, stantlarda bulunan arkadaşlarımız kurban vekaletini yatıramayacak durumdaki vatandaşlarımızın kurban bağışlarını alarak yatırdıktan sonra kendilerine dekontlarını verecekler. Vekaletle almış oldukları dekontlarda bulunan rakam üzerinden kurbanlarının kesildiğini takip edebilecekler ve bu konuda bilgi sahibi olacaklardır" dedi. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement