Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Kurban Bayramı'na Doğru

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, vatandaşların Kurban Bayramı'nı en iyi şekilde idrak etmeleri için tüm tedbirleri aldıklarını bildirdi.

22.09.2015 18:03

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, vatandaşların Kurban Bayramı'nı en iyi şekilde idrak etmeleri için tüm tedbirleri aldıklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram boyunca vatandaşların ücretsiz taşınacağı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Özel halk otobüsleri bu uygulamanın dışında tutulacak. Vatandaşların kabir ziyaretlerini yapabilmeleri için Bahçecik, Bostancı, Sülüklü ve Boztepe mezarlıklarına 09.00 ile 14.00 saatleri arası ücretsiz otobüs seferleri konulacak. Bahçecik ve Boztepe mezarlıklarına gitmek isteyen vatandaşlar için otobüsler, Meydan'daki eski Bağkur binası önünden, Bostancı ve Sülüklü mezarlığına gitmek isteyen vatandaşlar için ise Baro binası önünden kalkacaktır."

Açıklamada, bayram dolayısıyla mezarlıkların bakım ve temizliklerinin yapıldığı, engellilerin kabir ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri için söz konusu mezarlıklarda engelli araçlarının hazır bulundurulacağı ifade edildi.

Bayramda belediyelerce hazırlanan kurban kesim yerleri dışında kesim yapılmasına izin verilmeyeceği ve kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Vatandaşların bayramlık alışverişlerini yapabilmeleri ve sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak için zabıta kontrolleri sıklaştırıldı. Alışverişin yoğun olduğu yerlerde zabıta görevlileri bulundurulacak. Vatandaşlar bayram boyunca 3211628 ve 188 nolu telefonları arayarak istek ve şikayetlerini iletebilecek. Halk bayramlaşması, bayramın birinci günü 24 Eylül Perşembe günü saat 12.00'da Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde yapılacak."

Açıklamada, Gümrükçüoğlu'nun şu ifadeleri yer aldı:

"Vatandaşlarımızın bayramı en iyi şekilde idrak etmeleri için tüm tedbirleri aldık. Kurban Bayramı paylaşmanın, dayanışmanın, sevginin ve kardeşliğin en güzel örneklerini ortaya koymaktadır. Bayramlar kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu milletçe yaşama, duygu birliğimizi en üst düzeyde tazeleme günleridir. İnanıyorum ki bu birlik, beraberlik ruhunu, daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacak, daha güzel ve aydınlık yarınlara mutlaka ulaşacağız. İslam aleminin mübarek bayramını kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement