Kurbanlık Alımında ve Kesiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler - Son Dakika
Yerel

Kurbanlık Alımında ve Kesiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurbanlık Alımında ve Kesiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık satacak üreticilerin ve kurban kesecek olan vatandaşları uyardı.

26.09.2014 14:24

Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık satacak üreticilerin ve kurban kesecek olan vatandaşları uyardı.

Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, yaptığı açıklamada, kurbanlık götürecek üreticilerin küpesi takılı küçükbaş hayvanlara PPR aşısını sevk işleminden 20 gün önce yaptırmış olmaları gerektiğini belirterek, "Büyükbaş hayvanlarda ise şap ve LSD aşılarının sevk işleminden 20 gün öncesinden yapılarak, hayvan pasaportlarına işlenmesi gerektiğinden kurbanlık sevki alacakların mağdur olmamaları için gerekli işlemlerini zamanında yapmaya riayet etmeleri gerekir. Kurban alacak vatandaşların ise; kurban edilecek olan hayvanları seçerken herhangi bir anatomik şekil bozukluğu olmamasına, gözleri canlı, göz ve burun akıntısı bulunmayan, çevreye tepki veren hayvanlardan seçilmesine dikkat etmelidir. Bu konuda özellikle kurban pazarlarındaki hayvanların sağlıklı olup olmadıklarını gösteren veteriner sağlık raporu bulunan hayvanların tercih edilmesi, hayvanların kulaklarının küpeli olması, büyükbaş hayvanların kimlik bilgilerini gösteren pasaportunun olması ve küçükbaş hayvanların nakil belgesinin olması, vatandaşlarımızın çalıntı ve sağlıksız hayvan almalarını önlemek için büyük önem arz etmektedir" dedi.

Kurban kesimi ile ilgili de uyarıda bulunan Sağlam, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızın kurbanlıklarını, Osmaniye Belediyesi'nin belirlediği Salı Kapalı Semt Pazarı Yeri, Saim Bey İlköğretim Okulu civarındaki Kapalı Semt Pazarında görevli kasaplara ve il merkezinde bulunan Belediye Mezbahanesi ve İşleroğlu Mezbahanesi'nde usulüne uygun olarak kestirmeleri gerekmektedir. Cadde, sokak ve park gibi hijyenik olmayan kamuya açık alanlarda kesinlikle kesim yapılmamalıdır. Sağlıklı bir toplum ancak sağlıklı bir çevreyle mümkün olabileceğinden, kurban kesildikten sonra halk ve hayvan sağlığı açısından hayvan atıklarının uygunsuz şekillerde sokak ve caddelere atılmaması, poşetlenerek çöp kutularına bırakılması veya kedi ve köpeklerin çıkaramayacağı şekilde gömülmesi sağlanmalıdır."

İbrahim Sağlam, vatandaşların sağlıklı ve huzur dolu bir bayram geçirmelerini temenni etti. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kurbanlık Alımında ve Kesiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement