Kurtdereli Güreşlerinin Ulusal Envantere Alınması İçin Başvuru - Son Dakika
Yerel

Kurtdereli Güreşlerinin Ulusal Envantere Alınması İçin Başvuru

Balıkesir'de bu yıl 35'incisi düzenlenen Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri'nin "UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri"ne alınması için başvuru yapıldı.

19.11.2015 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de bu yıl 35'incisi düzenlenen Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri'nin "UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri"ne alınması için başvuru yapıldı.

Karesi Belediye Başkanlığının teklifini değerlendirmek üzere İl Tespit Kurulu, Valilik Kurtdereli Mehmet Pehlivan Toplantı Salonu'nda toplandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, güreşlerin kentin tanıtımı için önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.

Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın güreşi tanıtmak için çaba gösterdiğini belirten Çaltı, "İlimizin ata yadigarı olan güreşi yurt içi ve dışında büyük başarılarıyla temsil eden ve her güreşinde arkasında Türk milletinin olduğunu hisseden Kurtdereli Mehmet Pehlivan hem Osmanlı Devleti hem de Türk Cumhuriyeti Devleti döneminde örnek bir sporcu olmuştur. Bunun için ilimizin de önemli şahsiyetlerinden biridir" dedi.

İl Tespit Kurulunun aldığı karar doğrultusunda hazırlanan belgeler, Kültür ve Turizm Bakanlığına sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurtdereli Güreşlerinin Ulusal Envantere Alınması İçin Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement