Kurtuluş'dan "Torba Yasa"Dan Faydalanmak İsteyenlere Uyarı - Son Dakika
Yerel

Kurtuluş'dan "Torba Yasa"Dan Faydalanmak İsteyenlere Uyarı

Kurtuluş\'dan "Torba Yasa"Dan Faydalanmak İsteyenlere Uyarı

Kula Vergi Dairesi Müdürü Ali Kurtuluş, Torba Yasa’dan faydalanarak vergi borçlarını ödemek isteyenlerin elini çabuk tutmalarını gerektiğini kaydederek, “Yasa kapsamında yapılandırılan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve trafik para cezaları peşin ödenebileceği gibi 6, 12 ve 18 eşit taksitte de ödenebilecektir” dedi.

29.09.2014 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kula Vergi Dairesi Müdürü Ali Kurtuluş, Torba Yasa'dan faydalanarak vergi borçlarını ödemek isteyenlerin elini çabuk tutmalarını gerektiğini kaydederek, "Yasa kapsamında yapılandırılan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve trafik para cezaları peşin ödenebileceği gibi 6, 12 ve 18 eşit taksitte de ödenebilecektir" dedi.

Konu ile açıklama yapan Ali Kurtuluş, kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen düzenlemenin 11 Eylül 2014 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Yasal düzenleme ile gelen gecikme indirimi ile ilgili detaylı bilgi veren Kurtuluş, şöyle devam etti: "Yeni yasal düzenleme ile gelen gecikme cezası indirimi, düzenlemenin yayımlandığı 11 Eylül 2014 tarihi itibari ile geçerli bir muayenesi olmayan, muayenesini kanunun çıktığı gün itibariyle yaptırmamış araçları kapsamaktadır. Yürürlük tarihi olan 11 Eylül 2014'ten sonra gecikmeye girecek araçlar kapsam dahilinde değildir. Bu nedenle bu tarihten sonra muayene süresi dolan araçlar yüzde 5 aylık gecikme ücreti ödeyeceklerdir. Yeni yasal düzenleme ile gecikilen her ay için muayene ücretinin yüzde 5'i olarak hesaplanan muayene gecikme ücreti, bunun yerine; kanunun yayımlandığı tarihe kadar Yurt içi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) aylık değişim oranları, kanununun yayımlandığı tarihten araç muayenelerinin yapıldığı tarihe kadar geçen her ay içinse aylık yüzde 1 oranı esas alınarak hesaplanacaktır. Gecikme ücretleri oluştuğu dönem ve uzunluğu itibariyle değişmekle birlikte yaklaşık olarak ortalamada eski tutarın yedide biri (1/7) olarak düşünülebilir. 30 Nisan 2014 tarihi itibariyle kesinleşen motorlu taşıtlar vergisi ve bu vergiye bağlı vergi cezalarının tamamı ödenecektir. Gecikme faizi/gecikme zammı yerine kanunun yayımlandığı tarihe kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanan tutar, yapılanma kapsamında ödenecek. Gecikme faizi ve gecikme zamlarının tahsilinden ise vazgeçilecektir. Trafik idari para cezaları, köprü ve oto yollardan usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezaların tamamı bu cezalara uygulanan aylık yüzde 5 oranındaki faizler yerine Kanunun yayımlandığı tarihe kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanan tutar, yapılanma kapsamında ödenecek. Aylık yüzde 5 oranında hesaplanan faizlerin tahsilinden ise vazgeçilecektir. Yasa kapsamında yapılandırılan Motorlu Taşıtlar Vergisi ve trafik para cezaları peşin ödenebileceği gibi 6, 12 ve 18 eşit taksitte de ödenebilecektir. Ayrıca, 31 Aralık 2013 tarihinden önce verilmiş olan ve tutarı 120 liranın altında kalan trafik idari para cezalarının ilgililerine tebliğ edilmesinden, tebliğ edilmiş olanların ise tahsilinden vazgeçilecektir."

Kurtuluş, yasal düzenlemenin 31 Aralık 2014 tarihine kadar geçerli olduğunu sözlerine ekledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kurtuluş'dan 'Torba Yasa'Dan Faydalanmak İsteyenlere Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement