Kurtuluş Kupası Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Kurtuluş Kupası Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kurtuluş Kupası Ödülleri Sahiplerini Buldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Kurtuluş Kupası ödül töreni sahiplerini buldu.

30.12.2013 16:52

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'nda ödül alan sporcuların, antrenörlerin, il temsilcilerinin ve turnuva koordinatörlerinin katılımı ile gerçekleşti. Törene Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, GASKİ Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından son 4 yıldır düzenlenen, her yıl farklı ve artan sayıda branşın katılımı ile gerçekleştirilen kurtuluş kupasında bu yıl Su topu, Taekwondo, Bocce, Dart, Güreş, Mangala, Oryantring, Kros, Bisiklet Yol Yarışı, Atıcılık, Hentbol ve Eskrim olmak üzere toplam 12 branş vardı.

Bu yıl engellilerin de katıldığı turnuvada 312 sporcu ödül aldı. Ödül töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey "Düşman işgalinden kurtuluşun 92.yılını kutluyoruz. Atalarımız bu şehri savunmak uğruna büyük mücadeleler vermiş, nüfusun dörtte biri şehit olmuştur. Vatan o değerli kahramanlar sayesinde bize armağan olmuştur. İşte biz o günleri hiç unutmuyoruz. Unutmadığımızın en büyük simgesi şehitler abidesinde yazan hitabedir. Bu anıt şehrine saldıran işgalcilerin işgalini kırmaya yemin içen şehir halkı adına, şehitlerin semaya kaldırdığı işaret parmağıdır. Bunu asla unutmuyoruz." diye konuştu.

"Günümüzde, artık öyle amansız nutuklar atarak, şöyle yaptık böyle yaptık demekten ziyade, bu tür organizasyonlarla, hep şu mesajı veriyoruz" diyen Güzelbey, "Biz artık daha çok çalışacağız, biz daha ileri adımlar atacağız. Amacımız ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması, bilim ve teknolojide, kültür sanat ve sporda büyük mesafeler kat etmesi ve siz geleceğin yıldızları olacak gençlerin, iyi bir eğitim alması. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Allah onlara rahmet eylesin. Geçmişimizi unutmadan, geleceğe bakalım. Birbirimizi sevelim ve sayalım, daha çok çalışalım, daha çok kenetlenelim. Dört yıldır düşman işgalinden kurtuluşun anısına düzenlediğimiz Kurtuluş Kupası'na bu yıl 12 branşta yaklaşık 3 bin sporcu katıldı. Bu gün burada 300'ün üzerinde sporcu da ödül alacak. İçinizden bazıları birinci bazıları üçüncü oldu. Ama bana göre sadece dereceye girenler değil, Kurtuluş Kupası'na katılanlar ve bu organizasyonu gerçekleştirenler de bu işin galibidir. Katılan tüm sporcuları, ödül kazanan sporcuları, organizasyonu yapan arkadaşlarımı, katkıda bulunan kurumları ve emeği geçen herkesi kutluyorum" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kurtuluş Kupası Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement