Kurumuş Ağaçları Sanata Çevirdi - Son Dakika
Güncel

Kurumuş Ağaçları Sanata Çevirdi

Kurumuş Ağaçları Sanata Çevirdi

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde 42 yaşındaki Hasan Sezer, kurumuş ağaç kök ve gövdesiyle yaptığı oyma süs eşyalarını satışa sundu.

09.04.2015 09:56  Güncelleme: 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Akıncılar ilçesine bağlı Şenbağlar köyünde yaşayan Hasan Sezer, merakla başladığı ahşap oyma işinde birçok çalışmaya imza attı. Daha önce İstanbul'da 18 yıl elektrikçilik yapan ve 10 yıl önce köyüne kesin dönüş yapan Sezer, boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla kurumuş ağaçlardan eşyalar yapmaya başladı.

Sezer köydeki kurumuş ağaç köklerini değerlendirerek insan silüetinden, kuş figürüne, aynadan, parfümlüğe, kovboy çizmesinden balık figürüne kadar bir çok süs eşyası yaptı. Köyde bulunan evinin çatısını kendisi için atölyeye dönüştüren Sezer, hobi olarak başladığı işi ticarete çevirdi. Sezer yaptığı eşyaların bir kısmını da internet aracılığı ile satışa çıkararak gelir elde ettiğini söyledi.

Çocukluğundan beri bu tür şeylere ilgisi olduğunu belirten Hasan Sezer, "Babamın eli de bu tür şeylere yatkındı. Benim de zamanla merakım bu işe yöneldi. Zamanla ilerledi ve ahşap benim için vazgeçilmez oldu. Ceviz ve benzeri gibi sert değerli ağaçları kullanıyorum. Vasfını yitiren, kurumuş veya kesime götürülen ağaçları tercih ediyorum" dedi. Sezer'in çalışmaları arasında kendi ayak izinin yer aldığı ahşap parfümlük de dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurumuş Ağaçları Sanata Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement