Kuşadası'nda Kaçak Turlara Sıkı Denetim - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nda Kaçak Turlara Sıkı Denetim

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), artan şikayetler üzerine kaçak tur faaliyetlerine karşı denetimlerini sıklaştırdı.

30.09.2014 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), artan şikayetler üzerine kaçak tur faaliyetlerine karşı denetimlerini sıklaştırdı.

Polis, TÜRSAB Kuşadası Bölgesi Yönetim Kurulu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kuşadası Şoförler Odası yetkililerinin de katıldığı denetimde Kuşadası- Selçuk güzergahında, turist taşıyan araçlar tek tek durdurularak evrakları incelendi.

Denetimlerle ilişkin açıklama yapan TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, Kuşadası'nın hem kruvaziyer hem de sejur (kıyı turizmi) anlamında oldukça yoğun bir sezon geçirdiğini belirterek, hem yoğunluğu kontrol altında tutabilmek hem de belgesi olmadan kaçak tur faaliyeti yapan üçüncü kişilere ve kurumlara karşı denetim yaptıklarını söyledi.

"Hedefimiz tüketiciyi korumak"

Özellikle bayram döneminde iç talebin yoğun olduğu bu dönemde kaçak tur faaliyetlerinin arttığı yönünde şikayet aldıklarını anlatan Çiçek, "Hedefimiz tüketiciyi korumaya yöneliktir. Tüketicilerimiz özellikle bu dönemlerde ortaya çıkan, kaçak turları organize eden, herhangi bir lisansı ve belgesi olmayan kişi ve işletmelerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Üyelerimizden tur olsalar dahi tüketicilerin muhakkak sigortalarının yaptırmalarını acentelerin kendilerine sunması gereken sigorta poliçelerini istemelerini öneriyoruz.  Çünkü farklı risklerle karşılaşabilirler bu yüzden lisansı olan, Turizm Bakanlığı belgeli bir seyahat acentesiyle seyahatlerini sigorta poliçelerini de ısrarla istemeleri gerekmektedir" dedi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nda Kaçak Turlara Sıkı Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement