Kuşadası'ndaki Toprak Kayması - Son Dakika
Güncel

Kuşadası'ndaki Toprak Kayması

Kuşadası\'ndaki Toprak Kayması

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 14 Kasım'da bazı mahallelerde toprak kayması sonucu tahliye edilen evlerle ilgili kararın bilirkişinin hazırlayacağı rapordan sonra verileceği bildirildi.

25.11.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kadınlar Denizi Mahallesi sanayi sitesi çevresindeki Mücella Emgin, Dergah ve Özgür sitelerinin bulunduğu alanda toprak kayması sonucu tahliye edilen evlerle ilgili kararın, hazırlanan bilirkişi raporundan sonra verileceği bildirdi.

Hasar gören binalardan tahliye edilerek otellere yerleştirilen vatandaşları ziyaret eden Kayalı, burada yaptığı açıklamada, hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini, sorunun bir an önce çözülmesi için inceleme raporunun beklendiğini söyledi.

Vatandaşların, evleri ile ilgili şikayet ve beklentilerini dinleyen Kayalı, gerekli teknik incelemelerin devam ettiğini, ilk iş olarak oradaki elektrik sorununu çözeceklerini belirterek "Siz moralinizi bozmayın, evlerinizin tadilatı mümkünse tadilatı gerçekleştirilecek. Eğer olmuyorsa başka konutlara yerleştirileceksiniz. Kimse mülkiyet hakkınızı elinizden alamaz. Size evlerinizle ilgili net bilgi veremiyorum,  ODTÜ'nin yaptığı incelemelerin değerlendirmelerini bekliyoruz. Rapor 15 gün içerisinde elimizde olacak, biz de o rapora göre değerlendirmemizi yapacağız" dedi.

Kuşadası ilçesinde, Kadınlar Denizi Mahallesi sanayi sitesi çevresinde 14 Kasım'da toprak kayması sonucu Mücella Emgin, Dergah ile Özgür sitelerindeki apartmanlarda risk taşıyan 63 daire ile bir cami mühürlenmiş, dairelerde oturanlardan 183'ü otellere yerleştirilmişti. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuşadası'ndaki Toprak Kayması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement