Kütahya'da "Hububatta Hasat Bayramı ve Tarla Günü" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da "Hububatta Hasat Bayramı ve Tarla Günü" Etkinliği

Kütahya\'da "Hububatta Hasat Bayramı ve Tarla Günü" Etkinliği

Kütahya Valisi Yılmaz: "Avrupa Birliği'ne uyum süreci içerisinde en fazla rekabet etmemiz gereken alanlardan bir tanesi de tarımdır"

23.07.2014 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Kızılcaköyü'nde "Hububatta Hasat Bayramı ve Tarla Günü" etkinliği düzenlendi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, kırsal alanlardan kent merkezlerine göçü engellemek, insanların doğduğu yerde doymasını sağlamak adına İl Özel İdaresi kaynaklarını kullanarak bir takım çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kırsal Kalkınma ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın vermiş olduğu hibe desteklemeleri konusunda Kütahyalı üreticilerin en iyi şekilde faydalanabilmeleri için çaba gösterdiklerini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

" Avrupa Birliği'ne uyum süreci içerisinde en fazla rekabet etmemiz gereken alanlardan bir tanesi de tarımdır. Bu nedenle çiftçilerimizin, üreticilerimizin birim alanda daha yüksek gelir elde etmesini temin edecek çalışmaların gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu güne kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın vermiş olduğu hibe ve destekleri değişik toplantılarda gündeme getirdik. Devlet olarak çiftçilerimizin yanında olduğumuzu, hibe ve desteklerde azami seviyede istifade edilmesi gerektiğini söyledik ve bununla ilgili ilimizde sadece tarım alanında, 2013 yılında 50 milyon lirayı geçen bir rakamda hibe ve destek verildi. Son 10 yıla baktığımızda 450 milyon lira civarındadır. Bugün çiftçimizin kullandığı makina ekipmanların büyük bir kısmını devlet olarak alıp yüzde 50'den fazlasını hibe etmek suretiyle çiftçilerimize kazandırıyoruz."

Etkinliğe, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mustafa Kurt, daire müdürleri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da 'Hububatta Hasat Bayramı ve Tarla Günü' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement