Kütahya'da Okulların Kantin ve Yemekhanelerine Sıkı Denetim - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Okulların Kantin ve Yemekhanelerine Sıkı Denetim

Kütahya\'da Okulların Kantin ve Yemekhanelerine Sıkı Denetim

Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte 152 okulun kantin ve yemekhanelerini denetledi.

11.10.2014 12:12  Güncelleme: 12:45

Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Kütahya merkez ve ilçelerinde 152 okulun kantin ve yemekhanelerini denetledi.

Denetimlerde kantin ve yemekhanelerin başta fiziki koşulları, ortam temizliği, hijyen koşulları ve havalandırmaya ilişkin detaylar, hijyenik açıdan uygunluğu, öğrencilere satışa sunulan gıdaların nasıl temin edildiği ve ne koşullarda yemekhane veya kantine getirildiği gıdaların ambalajından son tüketim tarihlerine, muhafaza koşullarından depolama alanlarına kadar kontrol edildiği ifade edildi.

Kantin ve yemekhanelerin işletme kayıt belgesine sahip olması ve işletmede çalışan personellerin mutlaka hijyen eğitim sertifikasına sahip olması gerektiği konusunda hatırlatmalarda bulunuldu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, "İlimizde faaliyet gösteren Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet ve özel okulların kantin ve yemekhanelerinin 2014-2015 eğitim öğretim yılında her sömestrde en az bir kez olmak üzere yılda en az 2 kez denetlenecektir. Çocuklarımızın sağlığı için gıda güvenliği bizim için çok önemli. Bu yüzden gıda kontrol ekibimiz denetimlerde her türlü hassasiyeti gösteriyor" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Okulların Kantin ve Yemekhanelerine Sıkı Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement