Kütahya'dan Bir Grup Doktor Gine Bissau'da İnceleme Yaptı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'dan Bir Grup Doktor Gine Bissau'da İnceleme Yaptı

Kütahya Sağlık Eğitim Kültür Çevre Yardımlaşma Derneği (Gülder) Üyesi 4 Doktor, Afrika Ülkelerinden Gine Bissau'da Sağlık Alanında İncelemelerde Bulundu.

07.03.2011 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Sağlık Eğitim Kültür Çevre Yardımlaşma Derneği (GÜLDER) üyesi 4 doktor, Afrika ülkelerinden Gine Bissau'da sağlık alanında incelemelerde bulundu.

Dernek Genel Sekreteri Ekrem Gökçen, yaptığı yazılı açıklamada, heyetin, ülkenin sağlık alanındaki içler acısı durumunu görmesi üzerine 2 ay içerisinde bu ülkeye 15 -20 kişilik uzman ekiple yeniden gitme kararı aldığını bildirdi.

Ziyaretin, mevcut durumu görme ve ihtiyaçları tespit etme amacıyla bir keşif gezisi niteliğiyle gerçekleştirildiğini ifade eden Gökçen, şunları kaydetti:

"Önce Sağlık Bakanlığını ziyaret ettik ve Genel Müdür Dr. Frantis Lopes ile görüştük. Olumlu geçen bu görüşmenin ardından ülkenin en büyük hastanesi olan Simao Mendes Hastanesinde uzman ekibimiz incelemelerde bulundu. Hijyen başta olmak üzere hastanedeki koşulların son derece kötü durumda olması, bize bu insanlara yardım etme noktasında sorumluluk yükledi. Özellikle çocuklar teknik imkansızlıklardan dolayı herhangi bir tedavi yöntemi uygulanmadan ölüme terk ediliyor. Halkın ortalama yaşam süresi, sıtma, AIDS, sifiliz ve verem gibi hastalıklar nedeniyle 40'ın altına düşmüş. 1. 5 milyon nüfuslu ülkede 8 uzman hekim ve 90 pratisyen hekim bulunduğunu öğrendik. Bu ülkeye yeniden giderek sağlık taraması ve gerekli ameliyatları yaptıktan sonra farklı projeler uygulamayı planlıyoruz. "

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'dan Bir Grup Doktor Gine Bissau'da İnceleme Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement