Kütahya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kütahya'dan Kısa Kısa

Kütahya'da, 2004 yılında oluşturulan Halil İbrahim Yılmaz Kent Ormanında rehabilitasyon çalışmalarının tamamlandığı bildirildi."insanların doğayla bütünleşme ve dinlenme ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal, kültürel, ekolojik, estetik ve sportif amaçlı olarak planlanan ve bu amaç kapsamında belirli kriterler çerçevesinde özellikle kent halkının yararlanmasına sunulan ormanlık alanlar" diye tanımlandığı belirtildi.

23.12.2011 11:40

Kütahya'da, 2004 yılında oluşturulan Halil İbrahim Yılmaz Kent Ormanında rehabilitasyon çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent ormanının,

"insanların doğayla bütünleşme ve dinlenme ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal, kültürel, ekolojik, estetik ve sportif amaçlı olarak planlanan ve bu amaç kapsamında belirli kriterler çerçevesinde özellikle kent halkının yararlanmasına sunulan ormanlık alanlar" diye tanımlandığı belirtildi.

Halil İbrahim Yılmaz Kent Ormanının, il merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunduğu duyurulan açıklamada, şöyle denildi:

"Halil İbrahim Yılmaz Kent Ormanı, yaklaşık 240 hektar genel ormanlık sahada planlanmıştır. Vejetasyon örtüsü karaçam ormanıdır. 30 hektar sahada çalışmalar yürütülmektedir. Bu proje ile kişi başına 100 metrekare yeşil alan hedeflenmiştir. Kent Ormanının mevcut projesinde yer alan giriş kapısı, tanıtım tabelası, bekçi kulübesi, 4 büyük boy, iki küçük boy çiçeklik, yuvarlak bordür çiçeklik, merdiven, üç bayrak direği, gözetleme kulesi, seyir terası, 10 kamelya, spor kompleksi, çocuk oyun alanı, iki yağmur barınağı, flora ve faunayı tanıtıcı alanlar ve tanıtım levhaları, yürüyüş yolları, patika yollar, 10 çeşme tamamlanmıştır. Yapılan ahşap tesisler doğaya uygun, uzun ömürlü ve dayanıklıdır."

Açıklamada, otopark, yangına ilk müdahale ekip binası, kamelyalar, fitness sahası, çöp konteynerleri, çocuk oyun grubu, ikili oturma bankı, enerji nakil hattı, tuvalet binası, büfe, çeşme, tartan pist, çim saha yapımı için başlatılan çalışmaların yüzde 90'ının tamamlandığı ifade edildi.

-Eti Gümüş A.Ş'nin açtığı tazminat davası reddedildi

Kütahya'da, gümüş madeni çıkarılıp işlenen tesislere sahip Eti Gümüş A.Ş'nin, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası aleyhine açtığı 30 bin liralık tazminat davasının reddedildiği bildirildi.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, odanın, Yıldızlar SSS Holdinge bağlı Eti Gümüş A.Ş'ye ait siyanürlü atık havuzunda yaşanan sızıntı nedeniyle açıklamalar yaptığı hatırlatıldı.

Bu açıklamalar nedeniyle şirket tarafından odaya açılan 30 bin liralık tazminat davasının reddine karar verildiği duyurulan açıklamada, "Eti Gümüş A.Ş tarafından odamız aleyhine açılan tazminat davasının üçüncü duruşması, Ankara 10. Asliye Hukuk Mahkemesinde gerçekleştirildi. Oda avukatlarımızın da hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme oda tarafından görünür gerçeğe uygun olan açıklamaların kamu yararına yapıldığını dikkate alarak davanın reddedildiğini açıkladı" denildi.

-Mimarlar Odası Kütahya Temsilciliği Kongresi

(fotoğraflı)

Mimarlar Odası Kütahya Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Morkoç, görevine yeniden seçildi.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, odanın 12'nci olağan genel kurulunun 17-18 Aralık'ta gerçekleştirildiği bildirildi.

Morkoç'un Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçildiği duyurulan açıklamada, "Mazbatalarımızı alarak ilk Yönetim Kurulu toplantısında görev dağılımımızı tamamladık. Buna göre, Erkan Morkoç Yönetim Kurulu Başkanlığına, Saymanlığa Kemal Sarı, Genel Sekreterliğe Gülay Gülhan Özkan, üyeliklere Azime Nur Aktaş Akalın ve Ahmet Eşsiz getirilmiştir" denildi.

-Orman Bölge Müdürlüğünde toplantı

(fotoğraflı)

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünde, orman ürünleri satın alan sektör temsilcileriyle toplantı yapıldı.

Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, toplantıda yaptığı konuşmada, üretimde programın üzerinde gerçekleşme sağlanarak yıl sonu hedefinin aşıldığını bildirdi.

Orman ürünleri satın alan kuruluşların, piyasa taleplerine göre üretimin planlanması, planlama ve üretim aşamasında görülen eksiklikler ve sektör taleplerinin konu edildiği böyle toplantılarda ve diğer zamanlarda her konuda Bölge Müdürlüğüne ulaşabileceklerini söyleyerek, "Üretim, satış konularındaki sıkıntı ve sorunların her platformda dile getirilmesinden memnuniyet duyarız. Ancak bu yolla piyasanın istek ve talepleri doğrultusunda üretim ve satış işlerini gerçekleştirebiliriz" dedi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement