Kütahya'nın Altıntaş İlçesine 22 Milyonluk Tarımsal Destek - Son Dakika
Yerel

Kütahya'nın Altıntaş İlçesine 22 Milyonluk Tarımsal Destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü, Altıntaş ilçesinde toplam maliyeti 22 milyon 341 bin lira olan 151 proje ile sözleşme imzaladı.

04.11.2015 16:25

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü, Altıntaş ilçesinde toplam maliyeti 22 milyon 341 bin lira olan 151 proje ile sözleşme imzaladı.

TKDK Kütahya İl Koordinatörü İhsan Kaymak, yaptığı açıklamada, kurum olarak kent genelinde kırsal kesimin kalkınması için desteklemelerini sürdürdüklerini söyledi.

Altıntaş ilçesinin tarımsal anlamda kentin en önemli ilçelerinin başında geldiğine işaret eden Kaymak, şunları kaydetti:

"Verilen desteklerle hem tarımsal ve kırsal kalkınma sağlanıyor, aynı zamanda bu yatırımlar istihdama da büyük katkı sağlıyor. Altıntaş ilçemizden çok sayıda proje hazırlandı. Bizde yaptığımız çalışmalar sonucunda, bize sunulan projelerden 151'ini uygun bulduk ve bunlarla sözleşme imzaladık. Yatırımların toplam tutarı ise 22 milyon 341 bin 230 liradır. Bu yatırımların 12 milyon 351 liralık kısmı da hibe desteği olarak verilecek. En son sağlanan desteklerle Altıntaş'ta faaliyete geçen 3 adet etlik piliç üretim tesisi ile iş imkanları artarken yatırımcıların ve halkın da yüzü gülüyor."

Kaymak, yapılan desteklerin ilçe ekonomisine canlılık getirdiğini, gelecek dönemde ise Kütahya'da daha fazla hibe vermeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'nın Altıntaş İlçesine 22 Milyonluk Tarımsal Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement