Kütahya Sydv'den Bin 221 Aileye Yardım - Son Dakika
Yerel

Kütahya Sydv'den Bin 221 Aileye Yardım

Kütahya Sydv\'den Bin 221 Aileye Yardım

Vali Şerif Yılmaz, Ramazan ayı sebebiyle Kütahya’da ekonomik ve sosyal yoksunluk içindeki bin 221 ailenin temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması için nakdi yardım yapıldığını açıkladı.

22.07.2015 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Şerif Yılmaz, Ramazan ayı sebebiyle Kütahya'da ekonomik ve sosyal yoksunluk içindeki bin 221 ailenin temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması için nakdi yardım yapıldığını açıkladı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nın, devletin ekonomik ve sosyal yoksunluk içerisinde bulunan vatandaşlarına uzanan şefkat eli olduğunun altını çizen Vali Şerif Yılmaz, Ramazan Ayı sebebiyle Kütahya'da ekonomik ve sosyal yoksunluk içindeki bin 221 ailenin temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması için nakdi yardım yapıldığını kaydetti. Vali Yılmaz, 15 Haziran 2015 tarihinde başlayan nakdi yardımların köylerde ikamet eden, 65 yaş ve üzerinde olanlar ile engellilere PTT görevlilerince konutlarında, diğer ihtiyaç sahiplerine ise PTT şubelerinden ödenmekte olduğunu söyledi.

Vali Şerif Yılmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sürdürülen yardım çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Yılmaz, gıda yardımı, şartlı eğitim, sağlık ve gebelik yardımları, yakacak yardımı, genel sağlık sigortası gelir tespiti işlemleri, sağlık yardımı, proje destekleri, barınma yardımı, eşi vefat etmiş kadınlara düzenli nakdi yardım programı, afet yardımları, 2022 Sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli maaşları, eğitim yardımları, muhtaç asker ailesi yardımları, nakdi yardımlar, öksüz, yetim ve asker çocuklarına yardım yrogramı (ÖYAÇ) uygulamalarına devam edildiğini bildirdi.

Yılmaz, Kütahya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 1 Ocak 2015 ile 30 Haziran 2015 tarihleri arasında 5 bin 615 kişiye 3 milyon 176 bin 230 bin 24 kuruş tutarında ayni ve nakdi yardım yapıldığını kaydetti.

"DİLENCİLER DIŞARIDAN GELİYOR"

Yardım programlarının dışında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın Kütahya'daki diğer çalışma alanlarını değerlendiren Yılmaz, "Vakfımızca uygulamaya konulan Dilenciliği Önleme Projesi'ne devam edilmekte olup, dilenmekte olan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacı vakfımızca karşılanmaktadır. Halihazırda cami önlerinde ve kentin işlek caddelerinde görülen dilencilerin bir çoğu ilimize dışarıdan gelmektedir" diye konuştu.

"MÜRACAAT ODAKLI DEĞİL, HİZMET ODAKLI"

Vali Şerif Yılmaz, kış mevsimi sürecinde bimekan vatandaşların soğuktan etkilenmemesi için Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü, Kütahya İl Jandarma Komutanlığı, Gar ve Terminal Müdürlükleri ile irtibatlı çalışıldığını, zor durumdaki vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kiralanan otele, Belediyeye ait sosyal tesislere yerleştirildiğini, il dışından gelip Kütahya'da mağdur durumda kalan vatandaşların da gitmek istediği yerlere ulaştırıldıklarını açıkladı. 2014 yılında müracaat odaklı değil hizmet odaklı gerçekleştirilen hizmetlerin 2015 yılı içerisinde de aynı şekilde devam edeceğini vurguladı. Yılmaz, "Önemli çalışmalarımızdan birisi de çalışabilir durumdaki vatandaşlarımıza meslek ve iş edindirmektir. Bu yöndeki gayretlerimiz artarak devam edecektir" dedi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya Sydv'den Bin 221 Aileye Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement