Kütahya'ya 'Kadın Çalışma Merkezi' - Son Dakika
Yerel

Kütahya'ya 'Kadın Çalışma Merkezi'

Kütahya\'ya \'Kadın Çalışma Merkezi\'

Kütahya Belediyesi, AB Dış İlişkiler AR-GE ve Strateji Geliştirme Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı’na (ZEKA) sunulan ’Kütahya Belediyesi Kadın Çalışmaları Merkezi’ projesi, hibe desteği almaya hak kazandı.

11.08.2015 18:30

Kütahya Belediyesi, AB Dış İlişkiler AR-GE ve Strateji Geliştirme Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı'na (ZEKA) sunulan 'Kütahya Belediyesi Kadın Çalışmaları Merkezi' projesi, hibe desteği almaya hak kazandı.

Proje kapsamın da Kütahya Belediyesi, Zafer Kalkınma Ajansı'ndan alacağı yaklaşık 1 milyon TL hibe ve yaklaşık 600 bin TL katkı payı ile atıl durumda bulunan iki konağı restore ederek Kütahya'ya yeni bir kadın çalışmaları merkezi kazandıracak.

Dezavantajlı grupların Kadınların sosyal hizmetlere erişimini ve sosyo-ekonomik yaşama entegrasyonunu kolaylaştıracak Kadın Çalışmaları Koordinasyon Merkezi TR33 Bölgesinin yaşanabilirlik düzeyini ve beşeri sermayesini artırmak suretiyle Bölgenin sosyoekonomik dönüşümüne katkı sağlayacak alt yapıların oluşturulması genel amacına katkı sağlayacak. Kütahya Belediyesi Kadın Çalışmaları Merkezinde verilecek eğitim ve kurslar Kadının dolayısı ile Ailenin ve Toplumun yaşam kalitesinin yükselmesine katkıda bulunacak.

İmza protokolünde konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Projemiz, dezavantajlı grupların sosyal hizmetlere erişimini ve sosyoekonomik yaşama entegrasyonunu kolaylaştırıcı altyapıların tesis edilmesi ile doğrudan ilişkilidir. Çünkü bu merkezde yapılan çalışmalar ile Dezavantajlı grupların başında yer alan Kadınların sosyal içermelerinin ve hizmetlere eşit erişiminin sağlanması ile sosyoekonomik hayata entegrasyonları kolaylaşması beklediğimiz sonuçlardandır.

Projemiz hayata geçtiğinde Belediyemiz ile başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olmak üzere, Halk Eğitim gibi kurumlarla iş birliği kapsamında; Aile refahının korunması, Evlilik öncesi eğitim ve Aile danışmanlık hizmetlerinin etkinleştirilmesi, sosyal yardım ve hizmetlerin aile temelli sunulması, genç nüfusun yarattığı demografik fırsat penceresinden azami derecede faydalanılması öngörülmektedir.Öte yandan, Kadın Çalışmaları Merkezimizde kadınlarımıza yönelik meslek edindirme kursları düzenlenerek, iş gücü piyasasının talep ettiği nitelikli personel yetiştirilmesine katkıda bulunulması da beklenen sonuçlardan biridir.Bu bağlamda Projemiz Yerelde önem arz eden sektörlerde nitelikli işgücü yetiştirilmesi amacıyla uygulamalı mesleki ve teknik eğitime yönelik altyapıların tesis edilmesi ile de dolaylı olarak ilgilidir. Çünkü Merkezimizde Belediyemiz; İŞ-KUR, KÜTSO, Halk Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi ile yapacağı işbirlikleri ile Kadınlarımıza bölgede ihtiyaç duyulan Nitelikli iş gücü ve İstihdam konularında kurs ve eğitimler verecektir. Kent merkezinde Kent dokusu ile uyumlu olacak şekilde iki yapımızı restore ederek, sosyal ve kültürel yaşamın canlandırılması amacıyla; içerisinde eğitim alanları, seminer salonları gibi ortak kullanım alanları olan Kadın Çalışmaları Koordinasyon Merkezi; Kültür varlığı, Sivil mimarlık örneği atıl durumda iki yapımız, Kent estetiği ve tarihi ile uyumlu restore edilerek, Kadınlarımızın hizmetine sunulacağından, dolaylı olarak Kent merkezlerinde sosyal ve kültürel yaşamın canlandırılması ve kent cazibesinin artırılması amacıyla kent dokusu ile uyumlu olacak şekilde donatıların tesis edilmesi önceliği ile de ilgilidir. Çünkü Projemiz; Tescilli tarihi kültürel mirasımız olan evlerimizi restore ederek, atıl durumdan kurtarmaktır.Yapıların kent estetiği ve tarihi yapısıyla uyumlu olarak yenilenerek Kadınlarımızın ortak kullanıma uygun sosyal donatılara dönüştürülmesi söz konusudur. Kadınların özellikle eğitim aracılığı ile iş hayatına ve sosyal yaşama katılım seviyesinin yükselmesi, ülkelerin ekonomik ve sosyal gelişimini etkileyecek önemli faktörlerden biri olacaktır" dedi.

ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı da, proje hakkında basın mensuplarına bilgi sundu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'ya 'Kadın Çalışma Merkezi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement