Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

14.04.2014 11:38

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erdem, mesajında, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberin dünyayı şereflendirmesi anısına her yıl geleneksel olarak kutlu doğum haftası düzenlendiğini belirtti.

Peygamberimizin doğumunun 1443. yılında örnek şahsiyetini tanıyabilmek, anlayabilmek ve anlatabilmeyi arzuladıklarını ifade eden Erdem, mesajında şunları kaydetti:

"İnanıyoruz ki peygamberimiz doğru anlatıldıkça ve algılandıkça insanlığın ve dünyanın huzuru, mutluluğu, kardeşliği artacaktır. Şüphesiz bütün ilahi metinler insanoğlunu yüceler yücesine çıkarmak için uğraşır. Kur'an'ın her ayeti, peygamberimizin her hadisi incelendiğinde aslında insanoğlunu beden ülkesine hapsetmemekten bahsettiğini görürüz. Zira beden ülkesinden mana ülkesiyle buluşturma İslam'ın temel prensibidir. Bu bağlamda O'nun güzel ahlakına, yol göstericiliğine bugün daha da çok ihtiyaç vardır. Peygamber sevgisinin gönülde yeşermesi önce ailede daha sonra eğitim hayatında oluşturulmalı ve sivil toplum örgütleriyle bir kandile dönüştürülmelidir." - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement