Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Kırıkkale Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kermes düzenledi.

14.04.2014 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, kent genelindeki Kur'an Kursları yararına kermes düzenledi.

Cumhuriyet Meydanında İl Müftülüğünce organize edilen ve Kur'an Kurslarında eğitim gören kursiyerler tarafından hazırlanan ürünlerin ve kitapların yer aldığı kermese, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kermesin açılışında konuşan konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, her yıl Hz. Peygamberin hayatından bir konu ön plana çıkartıldığını, bu yılki konunun, "din ve samimiyet" olduğunu belirtti.

Gerek, Kutlu Doğum Haftası'nın her yıl ülkede ve yurt dışında coşkulu, seviyeli, dolu dolu kutlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Malum olduğu üzere sevginin ve kardeşliğin temelini samimiyet oluşturmaktadır. Toplumumuzun her zaman buna ihtiyacı var. Peygamber efendimiz sahabeyle konuşurken din samimiyettir ifadesinde bulundular. Dini böyle tarif ettiler. Bugün açılacak kermesten hem Kur'an dan süzülerek yazılan kitapların indirimli satışları, hem de insanların bu kitapları alarak okunması sağlanacak. Buradan elde edilen gelirler kentte eğitim ve öğretime devam eden Kur'an kurslarımızın daha iyi bir eğitim vermesi için harcanacak. Bu vesileyle burada bulunan herkese çok teşekkür ediyorum."

Kermese, Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat, Kırıkkale Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılının eşi Hilal Saygılı ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement