Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Bayburt'ta hafta dolayısıyla "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" konulu konferans düzenlendi.

14.04.2014 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt'ta, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" konulu konferans düzenlendi.

Şair Zihni Kültür Merkezi'ndeki konferansa, Vali Mükerrem Ünlüer, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, bazı kurum müdürleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Konferansta konuşan Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, ihlasın Hazreti Peygamber'den başladığını belirterek, "Hz. Peygamber çok muhlis bir şekilde, samimi bir şekilde tebliğ ettiği dinin mensubuydu" dedi.

Müftüoğlu, Hazreti Peygamberin Kuran-ı hayatına tatbik eden ilk şahsiyet olduğunu ifade ederek, "Bu din, o samimiyet sayesinde Mekke'nin o susuz vadisinden çıkmış bugün de Bayburt'un bu güzel Çoruh'unun kenarında kutlanıyor. Bu samimiyet, ihlas olmasaydı, baştaki neslin bu samimiyeti olmasaydı, onlardan sonra gelenler yine tehalük derecesinde bu samimiyete bağlı olmasalardı bu din yaşayamazdı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından hafta kapsamında düzenlenen "Peygambere Mektup ve Peygambere Şiir" yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Ünlüer ve protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. - Bayburt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement