Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zümrüt: "İslamı kendi amaçlarına alet edenleri reddediyoruz"

17.04.2014 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, "İslamı kendi amaçlarına alet edenleri reddediyoruz" dedi.

BDP'nin de desteklediği Din Adamları ve Yardımlaşma Derneği'nin (Diay-Der) 19 Nisan'da Newroz Parkı'nda yapmayı planladığı "Kutlu Doğum Haftası" etkinliğine ilişkin BDP Diyarbakır il binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Zümrüt, Hazreti Muhammed'in tüm insanlığın ortak değeri olduğunu belirterek, İslamiyet ve Hazreti Muhammed'in hiçbir ırkı, rengi ve bireyi diğerinden ayırt etmediğini ve üstün görmediğini söyledi.

"İslamı kendi amaçlarına alet edenleri reddediyoruz. İslamın bu şekilde kullanılmasına seyirci kalmayacağımızı bir kez daha belirtiyoruz" diyen Zümrüt, 19 Nisan'da Newroz Parkı'nda yapılacak olan Kutlu Doğum Günü etkinliğine tüm halkı davet ettiklerini belirtti.

Gazetecilerin, BDP olarak neden ilk defa böyle kitlesel bir organizasyonla kutlamalara destek verildiği sorusu üzerine Zümrüt, BDP'nin tüm inanç kesimlerine tarihi ve anlamlı günlere sahip çıkan bir parti olduğunu, ama birilerinin dini ve İslamiyeti çok farklı yönlere çekmeye çalıştığını savundu.

İslamiyetin en fazla adaleti, insanlığı, eşitliği savunan bir din olduğunu aktaran Zümrüt, şöyle konuştu:

"Biz geçmiş yıllarda da benzer etkinlik ve mevlitlerle kutlamaları yapıyorduk, ama basına çok yansıtılmıyordu. Artık bunu kitleselleştirmek gerekiyor. Kürt halkının bu noktada gerçekten ciddi bir bağlılığı var. Biz de bu toplumun öncülüğünü yapan bir partiyiz. Eskiden olduğu gibi bu tarihi ve anlamlı günlerde her zaman halkın yanında olacağız."

Zümrüt, diğer kurumlarla kutlamaların neden birlikte yapılmadığı sorusuna da, kutlamaların ayrı ve birlikte yapılmasına ilişkin söylenecek pek bir şeyin olmadığını, her kurumun kendi işleyişi ve planlamalarının olduğunu anlatarak, her kurumun kendi programı çerçevesinde hareket ettiğini bildirdi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement