Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Ekonomi

Kutlu Doğum Haftası

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bizim medeniyetimiz, samimiyet medeniyetidir.

15.04.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bizim medeniyetimiz, samimiyet medeniyetidir. İslam dini ahlaktan ayrı ele alınamaz. Ahlakı da en fazla birlikte yaşama ritüelleri içerisinde pratiğe dökebiliriz" ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Hz. Peygamberin ahlaklı ve erdemli bir hayat sürmek isteyenler için en güzel rehber olduğunu kaydetti.

Bu yılki Kutlu Doğum Haftası temasının "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" olarak seçildiğini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Rahmetin ve bereketin birlik ve beraberlikte olduğunu bizlere müjdeleyen Sevgili Peygamberimizin, yaşama ve insan ilişkilerine dair mesajlarını iyi anlayabilirsek, hepimizin yaşamının çok daha güzel olacağı açıktır" değerlendirmesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Hz. Peygamberimizin doğum gününü kutlamak vesilesiyle her yıl etkinliklerle ve onun mesajını daha derinlemesine anlama gayreti içerisinde Kutlu Doğum Haftası'nı idrak etmekteyiz. Bizim medeniyetimiz, samimiyet medeniyetidir. İslam dini ahlaktan ayrı ele alınamaz. Ahlakı da en fazla birlikte yaşama ritüelleri içerisinde pratiğe dökebiliriz.

Sevgili Peygamberimizin ümmeti de ömrü boyunca kendisini daima daha iyi bir insan olabilmeye zorlamalı ve bu hedefi kendisine düstur edinmelidir. Kutlu Doğum Haftası, Hz. Muhammed'in insanlığa getirdiği mesajları ne kadar anlayabildiğimizi ve kendi hayatımıza uygulayabildiğimizi sorgulamak açısından önemli bir fırsattır.

İnsanlığın güneşi, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin sevincini paylaştığımız bu güzel haftanın, bütün İslam alemine kutlu olmasını diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement