Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Malatya'nın Darende ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans düzenlendi.

21.04.2015 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Darende ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu konferans düzenlendi.

İlçe Müftülüğünce düzenlenen konferansta konuşan Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kadir Özköse, Kuran-ı Kerim ve sünnete sahip çıkılması durumunda beraber yaşamanın temelinin atılmış olacağını söyledi.

Özköse, Hazreti Muhammed'in birlik ve beraberliği, kardeşliği ve dayanışmayı getirdiğini ifade ederek, "Müşrikler tahammülsüzlük göstererek peygamberimize engel olmaya çalışmışlardı. Medine'ye göç eden peygamberimiz onların arasındaki düşmanlığı ortadan kaldırmış, Medine Sözleşmesi'ni imzalamıştır" dedi.

Darende Müftüsü Ahmet Varol da bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nın ana temasının "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" olduğunu belirterek, "Bizim tarihimizde birlikte yaşamayla ilgili pek çok altın örnekler bulunmaktadır. Yunus Emre, Mevlana ve Hacı Bayram-ı Veli bunların en önemli mimarlarıdır. Dil, din ve ırk ayrımı yapmadan, yaratandan ötürü yaratılanı hoş görme yolunda ilerleyerek topluma bu yönde örnek olmuşlardır. Günümüzde bu hoş görüyü devam ettiren ülkemiz yine dünya kardeşliğine hizmet etmektedir" diye konuştu.

Konferansın sonunda Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Özköse'ye plaket takdim etti.

Darende Müftüsü Ahmet Varol da protokole gül dağıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement