Kütüphane Haftası - Son Dakika
Yerel

Kütüphane Haftası

Fatsa'da esnaflar 5'er dakika kitap okudu.

04.04.2014 17:31

Fatsa ilçesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi Müdürlüğü "Bizimle Kitap Okur musunuz?" Projesi başlattı.

Proje kapsamında 200 ilçe esnafıyla 5'er dakika kitap okundu ve kitaplar bir aylığına esnaflara bırakıldı.

Gençlik Merkezi öğrencileri daha sonra Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası'na geçerek oda başkanı Tayfun Karataş ve Kaymakam Bekir Atmaca ile 5 dakika kitap okudu.

Atmaca, "Gençlik Merkezi'nin amacı ilçemizde yaşayan gençlere ve vatandaşlara toplum yararına projeler yapmaktır. Bu proje de onlardan birisi. Projenin amacı, ilçemiz esnaflarına kitap okuma alışkanlığı edindirilmesi. Bu amaç doğrultusunda gençlerimiz esnafımıza yaklaşık 200 kitap dağıttı ve onlarla birlikte 5'er dakika kitap okudu. İlçemizin ve arkamızda bulunan ilçeleri temsil eden Fatsa Ticaret ve Sanayi Odasıyla birlikte de kitap okumak istedik. Bu projeyi bugün başlatmış olduk ve ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil Bekyürek, böyle bir projenin daha önce Türkiye'de duyulmadığını belirterek şunları söyledi:

"Fatsa Gençlik Merkezi Müdürlüğümüz tarafından organize edilen, 'Bizimle Kitap Okur musunuz?' Projesi'nin amacı Fatsa'daki esnaflarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak. Bakanlığımız tarafından Gençlik Merkezimize kitap gönderilmiş. Bu kitapları değerlendirmek için ilk olarak esnaflarımızla 5 dakika kitap okuyoruz. Daha sonra farklı meslek gruplarıyla bu projeyi hayata geçireceğiz. Bu projeye Fatsa Ticaret ve Sanayi Odasıyla başlamak istedik. Sağ olsunlar sayın kaymakamımız da bu projede bizleri yalnız bırakmadılar. Okuduğumuz kitapları esnaflarımıza bırakıyoruz yalnız bu kitapları bir ay sonra geri alacağız. Bu bir pilot uygulama. Şu an için 200 esnafımızla bu projeye başladık. Bu projeye geri dönüşler çok güzel. Ben bu tür etkinliği daha önce Türkiye'de hiç duymamıştım. İlk olması nedeniyle bu proje güzel ilgi çekti."

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş da böyle bir projeye destek olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, Gençlik Merkezi Müdürüne ve öğrencilerine başarılar diledi. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütüphane Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement