Kütüphaneler Haftası Doğanşehir'de Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Kütüphaneler Haftası Doğanşehir'de Coşkuyla Kutlandı

Kütüphaneler Haftası Doğanşehir\'de Coşkuyla Kutlandı

Kütüphaneler Haftası Doğanşehir ilçesinde düzenlenen programla kutlandı.

06.04.2015 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütüphaneler Haftası Doğanşehir ilçesinde düzenlenen programla kutlandı.

Doğanşehir Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen programa Doğanşehir Kaymakamı Murat Irgatoğlu, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Özkan Güneş, daire amirleri, Belediye Başkan Vekili Hakan Çiftçioğlu ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

İlk olarak söz alan İlçe Kütüphane Müdürü Ahmet Alpdoğan, Kütüphaneler Haftası nedeniyle kütüphanenin önemini ve Doğanşehir'de bulunan kütüphanelerin işleyişi ile ilgili bilgiler verdi. Alpdoğan, Doğanşehir Kütüphanesi'nin yıllık ziyaretçileri ve okunan kitap sayılarını hatırlatarak Doğanşehir'de son dönemlerde okuma oranının arttığını vurguladı.

Doğanşehir Kaymakamı Murat Irgatoğlu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ben buraya gelirken kitabımla geldim. Şuan Endülüsü okuyorum. Bu kitapta bir medeniyetin nasıl başlayıp nasıl yok edildiği anlatılmaktadır. Yaklaşık bin yıl önce dünyanın en büyük kütüphanesi kurularak dünyada ilk kez sokakları aydınlatılan dünyadaki tüm kitapları buraya getirerek tercüme etmiş ve dünyanın en büyük medeniyetini kurmuşlardır. Aynı zamanda en büyük kütüphanesi ve bilimin en son tekniğiyle inşa edilmiştir. Dünyanın çeşitli merkezlerinde bu kitaplar tercüme edilerek insanların faydasına sunulmuştur. Biz bunları kitapları okuyarak öğreniyoruz. ve tekrar kitaplarla aktarıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından şiirler okunurken program açılan kitap sergisinin gezilmesiyle sona erdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütüphaneler Haftası Doğanşehir'de Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement