Kuveyt'te "Vatan Yayın Grubu"Nun Kapatılması Kararı - Son Dakika
Güncel

Kuveyt'te "Vatan Yayın Grubu"Nun Kapatılması Kararı

Kuveyt'te, başta El-Vatan gazetesi olmak üzere pek çok dergi ve gazeteyi bünyesinde toplayan El-Vatan yayın grubunun kapatılması yönünde karar verildiği bildirildi.

16.11.2015 15:12

Kuveyt'te, başta El-Vatan gazetesi olmak üzere pek çok dergi ve gazeteyi bünyesinde toplayan El-Vatan yayın grubunun kapatılması yönünde karar verildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kuveyt Temyiz Mahkemesi, bugün görülen nihai karar duruşmasında, "El-Vatan yayın grubu hakkında önceden Ticaret ve Sanayi Bakanlığı tarafından alınan kapatma kararını onayladı.

Aynı mahkemenin ayrıca Enformasyon Bakanlığı'nın "Vatan gazetesinin yayın ruhsatının iptal edilmesi" yönünde verdiği kararı da onayladığı kaydedildi.

Ticaret ve Sanayi Bakanlığı 19 Ocak'ta şirketin sermayesinin dörtte üçünden fazlasının zarar etmesinin ardından "sermayenin korunması ilkesinin gözetilmediği" gerekçesiyle Vatan Yayın Grubu hakkında kapatma kararı almıştı. Söz konusu karar, İstinaf Mahkemesi tarafından 24 Mayıs'ta onaylanmıştı.

Öte yandan Enformasyon Bakanlığı, 22 Ocak'ta şirkete ait gazete ve dergilerin yayın ruhsatının iptali yönünde karar vermişti. Gazete, söz konusu karara itiraz ederek temyiz mahkemesine başvurmuştu.

Kuveyt'in önde gelen yayın kuruluşları arasında yer alan Vatan bünyesindeki Vatan gazetesi, yayın hayatına 1962'de haftalık siyasi gazete olarak başlamış, 1974'te günlük yayına geçmişti. Yaklaşık yüzbin tirajlı gazetenin hükümet yanlısı yayın politikasının ani bir kararla, 2014'te muhalif yayın politikasına döndüğü ifade ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuveyt'te 'Vatan Yayın Grubu'Nun Kapatılması Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement