Kuzey Kıbrıs'ın İlk Film Festivali 5 Bin İzleyici Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Kuzey Kıbrıs'ın İlk Film Festivali 5 Bin İzleyici Ağırladı

Kuzey Kıbrıs\'ın İlk Film Festivali 5 Bin İzleyici Ağırladı

'Altın Ada Uluslararası Film Festivali' ilk yılında rekor ilgiyle karşılaştı. Festival kapsamında 7-13 Kasım tarihleri arasında 5 binden fazla izleyici sinemaya doydu.

20.11.2014 16:06  Güncelleme: 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altınbaş Holding bünyesindeki 'Creditwest Bank Kıbrıs' ana sponsorluğunda gerçekleşen festival, Kuzey Kıbrıs'ı dünya sineması örnekleriyle buluşturdu

'Altın Ada Kültür Sanat Derneği' ve İngiltere'de faaliyet gösteren 'Balık Arts' işbirliğiyle hayata geçen 'Altın Ada Uluslararası Film Festivali' (Golden Island International Film Festival/ GIIFF), rekor ilgiyle karşılaştı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilk film festivali, 7-13 Kasım tarihleri arasında 5 binden fazla izleyiciyi dünya sinemasının örnekleriyle buluşturdu. Kuzey Kıbrıs'ta ilk kez gerçekleştirilen festival, 7 gün boyunca 50'nin üzerinde uzun metraj, kısa metraj ve belgesel filmini seyircilere sundu.

Creditwest Bank ana sponsorluğunda düzenlenen Altın Ada Uluslararası Film Festivali'nde 4 ana kategoride kazananlara toplam 8 bin Euro ödül verildi. Kıbrıs Kuşağı Yarışma bölümünde verilen toplam 8000 Euro değerindeki ödüller Creditwest Bank Genel Müdürü Dr. Süleyman Erol ve Hazine Dış İşlemler Genel Müdür Yardımcısı Mazher Zaheer tarafından sinemacılara takdim edildi.

Güney'i Kuzey'i farketmiyor

Kapanış galasında Altın Ada Film Festivali direktörü Yeşim Güzelpınar her geçen yıl daha başarılı bir festivale imza atacaklarını belirterek şöyle konuştu: "Kıbrıs'ın güzelliği, kültürel mirası, ekonomik gelişimi ve turizm potansiyeliyle dünyada tanınmayı hak eden bir yer. Biz festivali yapmaya karar verdiğimizde önümüze belli amaçlar koyduk. Festival kapanış galasında bu hedeflerden neleri başardık diye baktığımda, daha ilk yılda gelen konuklardan aldığım bilgilere göre olumlu bir enerji oluştuğunu söyleyebilirim. Daha yapacak çok şey var, daha ilk yılımızdayız ama görüyorum ki Güney'i, Kuzey'i farketmiyor, adaya gelen veya adada yaşayan herkes festival sırasında kalıcı ilişkiler kurdular. Biz gelecek sene için de bu festivalde dünyadaki en önemli sinema örneklerini göstermeye devam edeceğiz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kuzey Kıbrıs'ın İlk Film Festivali 5 Bin İzleyici Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement