Kuzey Kore'de Bir Süreliğine Evlenmek ve Ölmek Yasak! - Son Dakika
Dünya

Kuzey Kore'de Bir Süreliğine Evlenmek ve Ölmek Yasak!

Kuzey Kore\'de Bir Süreliğine Evlenmek ve Ölmek Yasak!

İngiliz The Independent gazetesinin haberine göre; iktidar partisi kongre hazırlıkları yaparken, başkent Pyongyang'da düğün ve cenaze merasimleri yasaklandı.

02.05.2016 14:42  Güncelleme: 16:31

Kim Jong-un idaresindeki Kuzey Kore'de yıllar sonra bir ilk yaşanırken, ülkede hayat adeta duracak. İktidardaki Kore İşçi Partisi'nin bu Cuma gerçekleştirilecek son 36 yıldaki ilk kongresinden önce bir dizi ilginç güvenlik önemi devreye sokulacak.

DÜĞÜN VE CENAZE MERASİMLERİ YASAKLANDI

İngiliz The Independent gazetesinin haberine göre; iktidar partisi kongre hazırlıkları yaparken, başkent Pyongyang'da düğün ve cenaze merasimleri yasaklandı.

HATTA BAŞKENTTE SERBEST DOLAŞIMA İZİN YOK

Hatta başkentin içinde ve dışında serbest dolaşıma izin yok. Daily NK'nin Kuzey Kore'deki kaynaklara dayanarak aktardığı haberde, mülklerde yapılan güvenlik aramalarının artırılacağı öne sürüldü.

Kuzey Kore Birleşme Bakanlığı Sözcüsü Cheong Joon-hee, geçici önlemlerin kongre sırasında yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek için alındığını söyledi.

KONGRENİN 4-5 GÜN SÜRMESİ BEKLENİYOR

Bu cuma gerçekleştirilecek kongrenin dört ya da beş gün sürmesi bekleniyor. Kongreden önceki 70 gün boyunca işçiler, üretimi arttırarak, Kim Jong-un ile İşçi Partisi'ne bağlılıklarını göstermek için fazla mesai yaptı.


Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Kuzey Kore'de Bir Süreliğine Evlenmek ve Ölmek Yasak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • CHP,Li: kuzey koreliler bizim akrabalarimizdir,cünkü ayni fikirleri savunuyoruz. 2 5 Yanıtla
  • Deli: Bu da ayrı bi deli.. 3 1 Yanıtla
  • TR: kardeş cük kadar boyunla sen devleti yönetiyonya helal sana :D :D 1 0 Yanıtla
  • MİSAFİR: hakikaten biz isanlar biraz malız galiba bufalo yavrusu gibi biri geliyor yönetici oluyor ve o zavalı insan sürüsünü keyfi istedigi gibi yönetiyor pes ölmek yok diyor zır deli ölümü kendisine geldimi yok desin 0 0 Yanıtla

Advertisement